LILLESAND: Plenen bak den omstridte muren i Engekjerr sank etter at muren ble revet og gjenoppbygd av kommunen. Retten påla kommunen å utbedre skaden, men Lillesand kommune somlet.

— Jeg måtte ha et strupetak på kommunen for å få jobben gjort. Derfor krevde jeg at de skulle betale dagbøter til jobben var gjort, sier Slungård.

Arne Slungård sørget for at avtalen med ordfører Arne Thomassen ble nedtegnet på en slik måte at han fikk en sum den dagen kommunen begynte på jobben og at resten når jobben var ferdig.

Forleden dag mottok han 22.000 kroner fra Lillesand kommune. Dag-mulkten løper fortsatt og Slungård venter flere tusenlapper fra kommunen. Trolig opp imot 30.000 kroner til sammen.

Ordføreren bekrefter at han, sammen med rådmannen, avgjorde at Slungård skulle få kompensasjon i form av dagbøter. Dagbøtene har rullet siden juletider og er ikke behandlet i noe politisk forum.

— Dette har vært en belastende sak i mange år. Ikke minst for Arne Slungård. Det var viktig å «lande» saken, mener ordføreren.

Den omstridte muren ble bygget av Arne Slungård i 1984. På slutten av 90-tallet hevdet kommunen at muren var dårlig og kunne rase.

Saken endte med at Lillesand kommune engasjerte Rørhuus Anlegg til å rive og gjenoppbygge muren. Arbeidet kostet nær én million kroner.

Lillesand kommune ville at Slungård skulle betale halvparten. Han nektet og saken endte i retten. Retten mente Slungård skulle betale halvparten av 170.000 kroner, som konsulenter mente jobben burde kostet.

Det var under rettssaken at Slungård tok opp sigingen i plenen på baksiden av muren. I dommen som fulgte, påla retten Lillesand kommune å utbedre skaden.

Lillesand kommune ville ha Rørhuus Anlegg tilbake for å gjøre en garantijobb hos Slungård, men huseier ville ikke se firmaet på tomten sin.

— Derfor engasjerte vi et Grimstad-firma til å gjøre utbedringsjobben. Vi håper Slungård blir fornøyd, sier ordføreren.

Lillesand kommune har i tillegg til entreprenørfirmaet fra Grimstad, engasjert en ekstern konsulent som skal påse at jobben blir riktig utført. Trolig vil sluttregningen, inkludert dagbøter, ligge på rundt 50.000 kroner.

— Når jobben er utført, vil vi vurdere om vi skal sende regningen til Rørhuus Anlegg. Det er ikke sikkert dette vil koste skattebetalerne noe, sier Arne Thomassen.

Ifølge Thomassen er Rørhuus orientert om at det kan komme et regresskrav.

helge.corneliussen@fvn.no