OSLO: Så lenge du ikke er uvanlig hårete på innsiden av armene, er under 18 eller har hudsykdommer kan du torsdag få manettråder lagt på kroppen for å teste om solkrem mot brennmaneter faktisk virker.

I tillegg til fristelsen det er å frivillig få lagt 3 cm. lange brennmanettråder på hver arm, så får du også gleden over å ha bidratt i forskningens tjeneste.

Med og uten Det er Universitetet i Oslos marinbiologiske stasjon i Drøbak som skal teste hvor effektiv SunCare sol— og brennmanetbeskyttelse faktisk er mot både den vanlige gulrøde og litt mer uvanlige blå brennmaneten.

Testen foregår ved at de frivillige får manetkremen smurt på den ene armen og en vanlig solkrem på den andre. Etter at disse har tørket legges manettrådene på armene dine – med pinsett. Til sammen skal trådene ligge på armene i maksimalt ett minutt.

Etterpå skal smerten og rødligheten i huden kartlegges gjennom intervju og observasjon. Hele seansen skal ta under tre timer lover forskningsteamet på hjemmesiden.

Blemmer og kvalme Vanlige symptomer etter å ha vært i nærkontakt med brennmanetene er umiddelbar, brennende smerte og senere kløe og irritasjon. I tillegg kan man få røde, hovne striper som kan bli blemmer og sår. Også kvalme, muskelsmerter eller sjokk på grunn av allergi er mulige symptomer.

Ønsker du å delta kan du kontakte den Marinbiologiske feltstasjonen her .