GRIMSTAD: — Det er helt umulig å si hva dagen i dag bringer. Vi står på samme sted som i går i etterforskningen, sier stasjonsjef ved Grimstad politistasjon, Øystein Krogstad til Fvn.no.

Søndag mistet to menn i 20-årene livet under en brann i Arendalsveien 3 i Grimstad. En mann i 20-årene er siktet for mordbrann, og en kvinne, også hun i 20-årene, er siktet for falsk forklaring.

Til tross for at mannen i går forsnakket seg i en drosjekø, er det ingenting å få ut av ham under politiavhør i dag. Politiet har ingenting som kan minne om en tilståelse.

— Vi starter helt på scratch, forklarer Krogstad.

Mannen er kjent for å være en hard nøtt, og en fryktet skikkelse i Grimstad. Han skal før pågripelsen i går ha uttalt i en drosjekø at «nå kan han ikke plage meg mer», forteller en kamerat av mannen til Fædrelandsvennen.

Vedkommendes rulleblad inneholder blant annet våpenbesittelse og ran.

Avhørene av den pågrepne mannen i 20-årene har så langt ikke kastet nytt lys over verken motiv eller brannårsak. El-tilsynet fant ingenting som kunne ha tilknytning til brannen, dermed er elektrisk feil sjekket ut av saken.

— Vi mener å ha funnet startstedet for brannen, i første etasje nær trappeoppgangen, sier Krogstad.

— Vil den siktede nå bli varetektsfengslet?

— Det kan jeg ikke si noe om, det må politijuristene ta stilling til etter hvert som dagen skrider frem, sier stasjonssjefen.