KRISTIANSAND: Den domfelte mannen fra Kristiansand gikk med tre ukers mellomrom i fjor høst til angrep på en homofil gutt og hans kompis i Kristiansand sentrum.

Begge ganger ble de to slått og sparket helt uprovosert. Selv har den domfelte hevdet at den homofile skal ha «lagt an på ham».

Tingretten har i dommen lagt avgjørende vekt på at den domfelte helt uprovosert har gått til angrep mot to jevnaldrende. I det femte tilfellet var det en tilfeldig person som forsøkte å stanse agressiviteten fra den domfelte overfor kjæresten som ble slått.

Retten har lagt vekt på at den snart 22 år gamle mannen også oppsøkte de fornærmede i saken og forsøkte å påvirke disse før rettssaken. Da de to kompisene ble angrepet for andre gang var også domfelte opptatt av om volden som ble utført tre uker tidligere var anmeldt.

Tingretten skriver i sin dom at i tillegg til de fysiske skadene de fornærmede ble påført, har retten også sett hen til den psykiske belastningen voldsutøvelsen har vært for de fornærmede.

«Det vises her særlig til forklaringen fra det ene voldsofferet hvor han fortalte at han har fått mye angst i ettertid. Han opplyste at han er redd for å gå alene på byen og at han er redd for å bli slått ned igjen. Begge de fornærmede var usikre på om de skulle anmelde hendelsen som skjedde, nettopp i frykt for hva de kunne bli utsatt for», skriver retten.

Retten har i skjerpende retning lagt vekt på at tiltaltes voldshandlinger har skjedd uprovosert og uten noen som helst foranledning fra de fornærmedes side. Selv om tiltalte skal ha følt seg krenket over at det ene offeret skal ha sjekket han opp på byen ved tidligere anledninger, kan tiltalte ikke på noen som helst måte sies å være berettiget til å gå direkte til angrep på fornærmede.

Retten finner det også skjerpende at tiltalte på nytt utøver vold mot de samme fornærmede tre uker senere, uten noen som helst foranledning.

Kravet fra forsvareren om samfunnsstraff ble ikke tatt til følge. Retten fant at fire måneders ubetinget fengsel var passende straff.