KRISTIANSAND: Et sprukket rør bak en oppvaskmaskin førte sist uke til at flere tusen liter vann fosset utover gulvet i andre-, første— og kjelleretasjen etasje på Tangen videregående skole. Eksamen som skulle avholdes samme dag, ble utsatt. Nå er det usikkert om lokalet vil være i egnet stand til skolestart i august.

— Takstmannens foreløpige vurdering antyder skader for 800.000. Når streiken i forsikringsbransjen er over kommer IF til å behandle saken. Så får vi se hva de ender på, sier rektor ved Tangen videregående skole, Britt Hellum.

Manglet sluk

Hun frykter imidlertid trekk i forsikringsutbetalingen på grunn av manglende sluk i gulvet på kjøkkenet hvor oppvaskmaskinen stod.

— Dette er midlertidige lokaler, vi er her på dispensasjon. Da er ikke slike ting fylkets første prioritet, sier Hellum.

Ferdig til skolestart? Tangen videregående skole flytter inn i nytt skolebygg i 2009. Frem til den tid er de 800 elevene spredt på adresser på Tangen og Lumber. Lokalene er i til dels svært dårlig forfatning.

— Vi har mange prosjekter som skal gjennomføres i sommer. Blant annet flytter en studieretning ut av sine lokaler og skal inn her på Tangen. I tillegg må vi altså reparere omfattende skader.

— Nå jobber vi for å få på plass arbeidsfolk som kan sette skolen i stand før skolestart i august. I verste fall blir vi ikke ferdige, sier rektor Britt Hollum.