Se bildeserie fra kampen her

KRISTIANSAND: — Jeg er fornøyd med min egen innsats med tanke på at jeg ikke har trent noe på forhånd. Smashene mine satt virkelig bra, sier justisminister Knut Storberget til fvn.no.

I 13.30-tiden lørdag stilte han og flere partifeller opp ved Arbeiderpartiets stand i Gravane. De var klare for å spille volleyball mot noen av Starts høyeste spillere, Ole Martin Årst, Bård Borgersen og Lars Martin Engedal.

Før kampen brukte spillerne litt tid på å diskutere reglene, som ingen hadde helt oversikt over. De lot derfor reglene bli til ettersom kampen gikk.

— Nå innfører vi en ny regel her. Arbeiderpartiet får to ekstra spillere på banen siden de ligger under, roper kommentator Frank Harald Manochehri midtveis i kampen.

Til tross for dette endte kampen med 2-0 i sett til Start.

- Spreke politikere

— Det var en gyser av en kamp, men vi vant ganske solid, sier Bård Borgersen.

Startspillerne synes det var gøy å spille volleyball mot Ap-politikerne.

— De var veldig spreke, og jeg synes det er bra at de fokuserer på idrett i valgkampen, sier Lars Martin Engedal.

— Vi viser at vi er et livat parti som har det moro. Tidligere har det vært snakk om at det er en forgubbing i Ap, men den trenden har vi snudd nå, sier Storberget.

Han kom litt til kort mot Startspillerne i dag, men er likevel i godt humør.

Fan av Start

— Jeg er stor fan av Start. Det er det eliteserielaget jeg følger og heier på, så det var utrolig gøy å få spille mot dem, sier han.

Storberget har lite erfaring med volleyball fra før.

— Jeg har ikke spilt siden jeg gikk på skolen, men nå er jeg fristet til å spille mer, sier justisministeren.

Guttene i Start har spilt litt volleyball tidligere, men kun på hobbybasis. De hadde ikke trent annet enn fotball før dagens kamp.

— Men jeg har sett kamper på sandvolleyballarenaen hele uka, så jeg fikk plukket opp noen triks derfra, forteller Ole Martin Årst.

- Bedre i volleyball enn fotball

Startspillerne ser på volleyballkampen som alternativ trening. Nå skal de ta med seg dagens seier og overføre den til fotballbanen.

— Vi var jo bedre i volleyball enn vi har vært i fotball i det siste, men det kan jo ha litt med motstanderne i dag å gjøre, spøker de.

Mandag spiller Start bortekamp mot Stabæk.

— Da skal vi vinne, sier de.

— Ja, lykke til og stå på, sier Storberget til guttene.