ASKER: Det var en festpyntet Andreas Thorkildsen som i kveld ble tatt imot av kronprins Haakon i kronprinsparets bolig på Skaugum. Noen skritt bak ham fulgte spydkasterens kjæreste, hekkeløperen Christina Vukicevic. De to er blant de 22 norske idrettspersonlighetene som i kveld er invitert på middag og temakveld hos Haakon og Mette-Marit.

Kronproinsessen måtte meldte avbud til eget selskap på grunn av kink i ryggen. Derfor var det kun kronprinsen som måtte gjestene i døra.

Se bildene av sørlendingene her.

Ifølge Dagbladet har kronprinsparet har fått hjelp av Olympiatoppen til å skrive gjestelista, og sammen har de plukket ut utøvere fra en rekke idrettgrener. Blant de inviterte er sørlendingene Thor Hushovd, Nila Håkedal og Eirik Verås Larsen.

Jevnlige arrangementer Informasjonsrådgiver ved Det Kongelige Hoff, Sven Gjeruldsen, sier til Dagbladet at kronprinsparet jevnlig arrangerer slike middager.Tidligere har gründere fra næringslivet og norske designere vært invitert til liknende tilstelninger. Gjestene blir gjerne oppfordret til å fortelle litt om det de driver med, før alle spiser en bedre middag.

— En ære I kveld er det altså idrettselitens tur til å innta spisebordet på Skaugum. I tillegg til de 22 utøverne er blant andre idrettspresident Karl-Arne Johannesen og toppidrettssjef Jarle Aambø til stede.

Olympiatoppens pressetalsmann Halvor Lea sier at en invitasjon til Skaugum er en hyggelig oppmerksomhet og føles som en ære for de unge idrettsutøverne.

Disse besøker Skaugum i kveld:

Andreas Thorkildsen, spydkast

Christina Vukicevic, hekkeløp

Liv Grete Skjelbreid Poirée, skiskyting

Hege Riise, fotball

Thor Hushovd, sykkel

Anette Sagen, skihopp

Olaf Tufte, roing

Knut Holmann, padling

Trond Nymark, kappgang

Susanne Wigene, løping

Linn Githmark, curling

Ola By Rise, fotball

Maren Haugli, skøyter

Eirik Verås Larsen, padling

Marianne Andersen, orientering

Marco el Safadi, basketball

Siren Sundby, seiling

Nila Håkedal, sandvolleyball

Ingrid Tørlen, sandvolleyball

Siri Halle, langrenn

Tommy Berntsen, fotball

Espen Jansen, turn