KRISTIANSAND: Tirsdag forrige uke kjørte en skolebuss med 30 elever utfor veien i Voiebyen. Fire barn kom lettere til skade.

— Vi ble slengt rundt i bussen. Det var den verste skoledagen i hele mitt liv, sa ti år gamle Katarina Knudsen etter ulykken. Hun besvimte og kuttet seg på kinnet da skolebussen havnet i grøfta.

Leder i Trygg Trafikk, Liv Skare Falkum, kom raskt på banen og uttalte at det var både uforsvarlig og uforståelig at barna sitter - og står - usikret i skolebussen.

— Det er et tankekors at myndighetene pålegger privatbilister å sikre barna etter alle kunstens regler, mens det offentlige selv tilbyr busstransport uten bilbelte og med ståplassen, så Falkum til fvn.no.

Samferdselsministeren reagerer Nå får hun støtte av samferdselsminister Liv Signe Navarsete, som mener det er uholdbart å operere med ståplasser på skolebussen, slik Vest-Agder kollektivtrafikk gjør.

— Det er ikke holdbart at barn må stå i bussen, og at de dermed ikke er sikret, sier samferdselsministeren til NRK Sørlandet.

Ser på regelverket Hun sier videre at fylkeskommunen ikke kan fraskrive seg ansvaret for sikring, og at hennes departement og kunnskapsdepartementet samarbeider om å se på sikring av barn i skolebussene.

— Spørsmålet er om det skal lages sentrale retningslinjer og om kravene skal skjerpes, sier Navarsete til NRK.