KRISTIANSAND: Ifølge meteorologene blåste det fredag klokken 15.30 full storm i Skagerrak og ved Lindesnes, mens det på Lista var liten storm. Også i fjellområdene er det sterk vind.

Les også: 250 uten strøm

Klokken 18 i går kveld blåste det fortsatt storm, men vindstyrkene var da redusert til liten storm. På Lista var vinden nede i sterk kuling. Utover kvelden vil det blåse liten storm i perioder ved Lindesnes, og vinden forventes å avta utover natten.

— Sørlandet må regne med liten storm utover dagen. Det er verst ved Lindesnes og i Skagerrak, men vinden vil minke gradvis utover natten. Lørdag vil det blåse kuling, sier vakthavende meteorolog Ingrid Bentsen ved Meteorologisk institutt til fvn.no.

VINDEN TOK TREET: På Flekkerøy fikk en uheldig bileier et tre over bilen. Leserfoto. Lavtrykk i Skottland

Hennes kollega ved Storm Weather Centre, meteorolog Roar Hansen, tror det vil blåse full storm ved Lindesnes til i 18-tiden, før vinden vil avta til kuling.

— Vinden vil skape problemer i Skagerrak, og særlig for fergene i Hirtshals og Hanstholm, sier han.

Les også: Christian IV forsinket

Stormen skyldes et lavtrykk som oppstod ved Skottland i morgentimene fredag, ifølge Hansen.

— Det kom veldig fort østover og traff Rogaland og Sørlandet midt på dagen, sier han.

Tok tak i henger

Fredag formiddag fikk en bilist problemer da han skulle kjøre over med bil og tilhenger på Fedabroen i Kvinesdal. Vinden tok regelrett tak i hengeren og lempet den over på siden.

— Tilhengeren veltet og ble liggende kilt mellom bil og rekkeverk, opplyser operasjonsleder Arne Arnesen ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Kraftig vind har resultert i vanskelige kjøreforhold over broen og politiet vurderer fortløpende om den skal stenges. Klokken 14 var farten på stedet redusert til 50 kilometer i timen.

— Det blåser 28 meter i sekundet akkurat nå og vi vurderer fortløpende om broen skal stenges, sier Arnesen, og ber bilistene om å være forsiktige når de er ute og kjører.

Klokken 16.45 fredag var veien over broa fortsatt åpen for trafikk. Ifølge operasjonsleder Toralf Jørgensen ved Agder politidistrikt har vinden revet ned trær flere steder i Agder, men dette har ikke skapt langvarige trafikale problemer.

KORSHAMN: Det blåste friskt i Korshamn i Lyngdal fredag. Leserfoto: Jeanette H. Johannessen Måtte sikre tak

Klokken 14.27 måtte beboere i St. Olavsvei på Lund i Kristiansand hive seg rundt og sikre et tak, samt et felles garasjeanlegg, som holdt på å løsne i vinden.

Tre minutter senere fikk politiet melding om et tre som hadde veltet over veien og dro med seg kraftledninger ved Gill like etter Fagerholt. Politiet har varslet Agder Energi.

Kort tid etter fikk politiet melding om et nytt veltet tre, denne gangen på riksvei 461 mellom Brennåsen og Nodeland.

— En buss kjørte inn i treet som var veltet. Treet sperret det ene kjørefeltet på stedet, sier Arnesen.

Politiet opplyser om at Veitrafikksentralen er varslet.

Les også: Flere fjelloverganger stengt