KVINESDAL: Lørdag gikk fire store arrangementer av stabelen i Lister-regionen. Norway Rock Festival i Kvinesdal, konsert med Kim Larsen i Flekkefjord, Kapersdagene i Farsund og sommerfestival i Sarons Dal gikk samtidig av stavelen. Hvert av arrangementene samlet flere tusen personer.

Under festivalen sist helg hadde Lister-politiet en eneste politipatrulje på vakt.

Neste år kan rockefestivalen i Kvinesdal og andre større arrangementer i Lister-regionen bli nødt til å leie inn egne politimannskaper.

— Vi må vurdere om vi skal pålegge slike arrangementer et privat betalt politihold, sier fungerende driftsleder for Lister-politiet og lensmann i Kvinesdal, Jan Magne Olsen, til Farsund Avis.

Til fvn.no argumenterte Olsen lørdag med at gode erfaringer etter fjorårets festival ikke gjorde det nødvendig med ekstra tiltak i år.

— I utgangspunktet hadde festivalen selv et veldig solid vakthold. I fjor fikk politiet en melding under festivalen, men man kan jo selvfølgelig spørre seg om man burde hatt ekstra politi under festivalen, sa Olsen lørdag.

Blir festivalen pålagt å leie inn politi til festivalen neste år kan regningen bli høy. Lønn, overtidstillegg og andre tillegg kan gjøre at regninga blir høy.

— Det var jeg som tok den avgjørelsen, og det må jeg stå for. Dimensjonene ble mye større enn vi hadde trodd på forhånd, men jeg synes kommunikasjonen med festivalledelsen har vært bra, sier Olsen til Farsunds Avis.