Foto: Kystatlas.no, fvn.no montasje

KRISTIANSAND: Søndag morgen sier operasjonsleder Arne Arnesen til fvn.no at politiet håper å finne spor i saken.

— Vi håper å få en bevegelse på minibankkort, eller VISA som kan fortelle oss noe mer om hvor vedkommende kan befinne seg.

Til nå har politiet sjekket alt av utgående transport fra Kristiansand uten å finne noe av interesse.

— Både fly, tog og båt er sjekket, men vi har ikke funnet noe som kan gi oss noen nye svar, sier Arnesen.

Lørdag startet politiet en leteaksjon sammen med venner og familie av savnede.

— Familie, venner og bekjente er nå ute og leter. Politiet sjekker alle store p-plasser, offentlige kommunikasjonsmidler som fly, fergerog tog. Vi sjekker video-overvåkingingskamera, bomringer og alle former for elektroniske spor, forteller operasjonsleder Bård Austad ved Agder politidistrikt til fvn.no lørdag.

Han forteller at familien undersøker vestover i fylket, ettersom den savnede har tilknytning til Borhaug på Vanse. Han har også hatt tilknytning til Geiskelid på Hovden - også der er det sjekket flere ganger.

— Vi har gjennomført og fortsetter med å avhøre familie, venner og bekjente. Men til nå har vi absolutt ingen indikasjoner på hva som kan ha skjedd med ham, hvor han kan være eller hvorfor han er forsvunnet, sier Austad.

Bjålands helsehistorie er også sjekket, uten at det til nå har gitt noe nyttig informasjon.

— Vi oppfordrer fortsatt publikum som kan vite noe om å kontakte oss med tips til oss, sier Austad.

Thomas Herman Bjåland forsvant sporløst fra hjemmet sitt etter å ha levert sin 4 år gamle sønn i barnehagen torsdag morgen.

Bjåland kjørte en mørkegrønn Nissan Primera sedan med en sort skiboks på taket da han forsvant sporløst torsdag morgen klokken 07.15.

Bilen har registreringsnummer PX 31396.

Saken blir tatt svært alvorlig av politiet og etterforskes for fullt.

  • Politiet sitter med flere savnede meldinger på blokka, men det er personer som er savnet for femtende gang, og som har til vane å komme tilbake igjen. I dette tilfellet kan vi ikke gi noen forklaring. Dette må vi ta alvorlig. Derfor bruker vi mye ressurser innledningsvis for å finne ut hva som har skjedd, sa operasjonsleder Austad til fvn.no fredag kveld.

  • Vi trenger all den hjelp vi kan få, og vi er veldig takknemlig for enhver tips i saken, sier Kvitne og oppfordrer publikum til å ta kontakt med politiet på telefon 02800 eller 38 13 65 00.