BROKKE/HOVDEN: — For turister er det nok noe hardt i bakken, men for oss er det topp. Det sier den polske skieleven Jakob Kominko som for tiden trener på Brokke alpinsenter. Sammen med medelevene var han alene i alpintanlegget fredag, da fvntv testet forholdene.

-Siden det for det meste er kunstsnø, kan den være i hardeste laget. Men nå skal vi se hva vi kan gjøre for å få løftet snøen for å få det mykere, sier daglig leder ved Brokke alpintsenter Jan Wojtaszek til fvntv.

Forrige helg var det sesongåpning på Brokke. Noe snømangel førte da til at bare deler av anlegget var åpent. Likevel fant rundt 300 mennesker veien til de hvite bakkene.

Hovden åpner Breive

-Det er kjempegode forhold i bakkene, og til helga åpner vi Breive-sida for første gang i år, sier markedsansvarlig på Hovden skisenter, Anne Karin Blix Grimestad.

På Hovden vil 4 av de 28 bakkene være åpne denne helga. Men til tross for mange stengte bakker, er det de lengste traseene som holder åpent. Fjellrypa og Breivelia er klare for åpning, med en totallengde på 2700 meter.

-Det begynner å bli kaldt her. I dag har vi minus 7 grader her, sier Blix Greimestad. Det er lovende før helga.

Med så lave temperatuer er det enklere å lage kunstsnø, noe den nederste delen av bakkene har mye av.

Håper på storinnrykk

Forrige helg var det mellom fem og seks hundre i bakken.

— Vi håper jo det blir mange flere denne helga, sier Blix Grimestad. Hun tror åpningen av Breive vil trekke en del folk.

  • Det er vanskelig å si på denne tiden av året. Mange prioriterer julebord og andre aktiviteter, men vi håper jo at folk vil teste ut forholdene på Breive-sida.

Om du vil ha et avbrekk fra julemaset, er oppfordringen fra markedsansvarlig klar:

-Kom til fjells, her er det gode forhold og rolige omgivelser.