KRISTIANSAND: — Folk bør kjøre forsiktig, og ta hensyn til føre. Det kan være svært glatt enkelte steder, opplyser en vaktoperatør ved Statens vegvesen til fvn.no.

På E 18 gjennom Aust-Agder er det foreløpig brukbare forhold. Da er det verre i området rundt Kristiansand.

— På E 18 mellom Grimstad og Kristiansand er det snødekke på veien. Det er det også på E 39 mellom Kristiansand og Mandal. Disse meldingene ble oppdatert i halv syv tiden, forteller vaktoperatøren.

Andre veimeldinger:

Rv 45 Hunnedalsvegen, Vest-Agder – Rogaland: Vekslende bart, snø- og isdekke.

Rv 45 Rotemo-Skafså, Aust-Agder – Telemark: Snødekke.

Travelt

Hos Viking i Kristiansand har man hatt svært mye å styre med så langt i dag.

— Det går i ett her. Vi får stadig meldinger fra bilister og trailersjåfører som trenger vår hjelp. Vi har alle biler, og alt av mannskap ute på veiene til en hver tid, forteller bilberger hos Viking i Kristiansand, Steinar Humborstad, til fvn.no.

Det samme gjelder for Falck Kristiansand.

— Det er travelt i dag ja, men vi var jo forberedt på at det ville bli sånn. Dessuten begynner jo folk å bli klar over at det er vinter, så det er uansett ikke så galt som det var under tidligere snøfall, sier daglig leder for Falck Kristiansand, Ole Myrene.

- Tåler snø

Linjedirektør i Color Line, Odd Grønnberg, forventer ikke at været skal skape problemer for Superspeed.

— Heldigvis har vi en båt som tåler snø. Det er ikke noen meldinger om at været skal føre til noen problemer for oss, forteller Grønnberg.

- Det har gått greit

Heller ikke Kjevik har registrert noen forsinkelser eller problemer på grunn av snøværet.

— Det har egentlig gått veldig greit, og vi har ikke hatt noen forsinkelser fra Kjevik på grunn av snøværet, opplyser lufthavnbetjent Ribe til fvn.no.

Togtrøbbel

En lang rekke lokaltog mellom Nelaug og Arendal fra klokken 14 og utover er blitt innstilt. Her vil det bli satt inn busser og drosjer i stedet.

— Hovedproblemet er fortsatt den fine, lette snøen som trenger seg inn over alt. Det ser ut til at de fleste togtyper tåler dette dårlig, sier fungerende informasjonssjef Arvid Bårdstu i Jernbaneverket til NTB.