KRISTIANSAND: — Vi anser 14-åringen som hovedmistenkt i saken, og han sitter nå inne til avhør hos oss, opplyser Hans Martin Skovly ved Forebyggende avsnitt ved Kristiansand politistasjon, til fvn.no tirsdag ettermiddag.

Etter å ha hatt flere vitner inne til avhør mandag kveld og avhørt den fornærmede, klarte politiet tirsdag å hente inn 14-åringen som de nå anser for å være hovedmistenkt. Knivstikkingen fant sted på McDonald's i Kristiansand sentrum like før klokken 18 mandag kveld.

18-åringen kom ifølge politiet fra knivstikkingen uten alvorlige skader, og 18-åringen er nå utskrevet fra Sørlandets sykehus i Kristiansand.

"Strafferettslig utilregnelig"

Siden gutten er under femten år, regnes han som "strafferettslig utilregnelig". Den videre prosessen vil derfor i stor grad bli overlatt til barnevernet. 14-åringens forklaring er så langt ikke brakt på det rene.

— Han sitter i avhør nå og jeg vet ikke hva som har kommet fram så langt, sier Skovly.

Har status som vitner

Så langt har ingen av de andre involverte status som mistenkt i saken, til tross for at vitner har opplyst tat det skal ha vært flere ungdommer som røk på 18-åringen.

— De fløy på ham og rispet ham med kniv, forteller en mann, som ønsker å være anonym til fvn.no.

Vitner antyder overfor fvn.no at det skal ha vært fire ungdommer som forårsaket slåssingen og deretter knivstikkingen.

— De andre avhørene vi har hatt har vært vitneavhør. Jeg vet ikke om noen flere vil bli pekt ut som mistenkt i denne saken, sier Skovly og legger til:

— Vi har konsentrert oss om å få tak i hovedpersonen.