KRISTIANSAND: Ytterligere en person er nå siktet og pågrepet etter at politiet i Randesund i begynnelsen av mars fant store mengder tyvegods. En mann ble pågrepet i forbindelse med funnet, men politiet mente at han ikke var alene om tyveriene og heleriene han er siktet for.

Etterforskningen gjorde at et tidligere avisbud i Fædrelandsvennen ble pågrepet.

— Vi ser en sammenheng mellom fulle postkasser og flere innbrudd i bolighus, sier etterforskningsleder ved Randesund politistasjon, Jan Nesland, til fvn.no.

Varetektsfengslet

De to mennene, som begge er i 20-årene, sitter nå varetektsfengslet. De er siktet for å ha gjennomført mellom 30 og 40 innbrudd i bolighus og lager på Sørlandet den siste tiden.

BILDESERIE: Hvem eier tyvegodset?

Avisbudet kjørte en rute i området Ytre Randesund. Han var ansatt i Fædrelandsvennen Distribusjon AS i en måned, men var sagt opp kort tid før han ble pågrepet.

— Når den type ting kommer oss for øre, tar vi affære. Vi har nulltoleranse for slikt. Han er ikke ansatt hos oss lenger. Det er viktig at folk stoler på budene våre. Det ansvaret tar vi alvorlig, sier daglig leder Janneke Aulie i Fædrelandsvennen Distribusjon AS.

Ikke innrømmet

Politiet tror at avisbudet på sin runde oppdaget fulle postkasser, la to og to sammen og fant ut at huseierne ikke var hjemme, og deretter fikk med seg den andre siktede på å ta seg inn i bolighusene. Politiet er foreløpig usikre på hvor mange av innbruddene som er gjennomført med denne framgangsmåten.

Flere av innbruddene skal ha skjedd i vinterferien.

— Han har ikke innrømmet at det var framgangsmåten, men vi ser på det som sannsynlig. Det ligger litt oppe i dagen. Vi ser at flere av husene som det har vært innbrudd i ligger langs avisruten hans, sier Nesland, som understreker at framgangsmåten ikke vil ha mye å si for en eventuell straff.

— Det kommer ikke til å bli avgjørende om innbruddene har med postframgangsmåten å gjøre, sier han.

Politiet advarer

Siden påskeferien står for døren, ønsker imidlertid etterforskningslederen å advare huseiere mot tyver som tar seg inn i tomme hus.

— Det er viktig å reise fra huset slik at det ser ut som det er folk der. La noen lys være slått på og få noen til å ta inn posten, råder han.

Totalt er det tyvegods for flere hundre tusen kroner som politiet har beslaglagt. Innbruddene de to mennene er siktet for skal ha skjedd flere steder på Sørlandet, deriblant Søgne, Bygland og Kristiansand sentrum, i tillegg til Randesund.

— Vi har funnet alt mulig, blant annet mye verktøy og pc'er. Vi har funnet fram til den rettmessige eier når det gjelder det meste. Mye av tyvegodset er utlevert, sier Nesland, som medgir at saken ikke er ferdig etterforsket.

— Det gjenstår noen få avhør, sier han.