SONGDALEN/KRISTIANSAND: Det var torsdag klokken 18.47 at politiet fikk melding om et bilran i Songdalen. En mann skal ha truet til seg en bil og kjørt av gårde.

— Det var faren til 33-åringen som anmeldte sønnen for å ha ranet til seg bilen. I anmeldelsen fremkommer det at sønnen var i besittelse av en kniv, og han skal ha viftet med den før han overtok bilen, opplyser etterforskningsleder Geir Hansen ved Kristiansand politistasjon til fvn.no.

Avbrøyt forfølgelsen

Patruljen kjørte etter bilen, men den ville ikke stanse på tegn fra politiet. Bilen skal så ha kjørt mot Brennåsen og videre mot Mandal. Ifølge operasjonsleder skal patruljen ha fulgt etter bilen i fem til ti minutter før operasjonsleder gikk inn og ba de om å stoppe forfølgelsen og gå over i etterfølgelse. Dermed forsvant både bil og sjåfør, men politiet viste hvem vedkommende som kjørte bilen var.

— Lørdag fant vi bilen på utsiden av mannens bopel, og senere på dagen ble han pågrepet, forteller Hansen.

Innrømmet å ha kjørt i ruspåvirket tilstand

I avhør har 33 åringen erkjent at han tok bilen fra sin far. Han har også innrømmet å ha kjørt uten førerkort, ikke å ha stanset for politiet og ha kjørt i ruspåvirket tilstand.

— Han innrømmet også å ha vært i besittelse av en kniv, men mener selv at han ikke har brukt denne for å true til seg bilen, sier Hansen.