KRISTIANSAND: Som bildet viser ligger det store mengde snø på fortauene i Posebyen. Og det er ikke lett for brøytemannskapene i Kristiansand å få ryddet Posebyen for snø.

— Nei, det er ikke lett. Det er altfor mange biler som står parkert i det området, sier Sven Solberg, vakthavende oppsynsmann i Kristiansand kommune.

Frem til 2008 stod det i politivedtektene at det var gårdeierne som hadde ansvaret for å holde fortauene i Posebyen frie for snø. Men det viste seg at mange av innbyggerne ikke klarte å gjøre dette selv, noe som førte til en endring i politivedtektene. Dermed ble det kommunens oppgave.

Brøytes kanskje tirsdag

Og Posebyen er den delen av Kvadraturen som er lavest prioritert med tanke på brøyting. Fortauene vil, med noen ganske få unntak, normalt sett ikke bli brøytet eller strødd. Skulle det komme store snømengder, så vil kommunen vurdere om det skal brøytes. Og nå er snømengdene på fortauene så store at det vil bli aktuelt å brøyte fortauene også i Posebyen.

— Problemet er jo bilene. Det vi må gjøre for å få ryddet gatene i Posebyen for snø er å skilte et døgn i forveien, slik at ingen parkerer der. Det har vi ikke gjort enda, men vi vil ta en vurdering i dag på om vi skal gjøre det, forteller Solberg.

Det betyr i praksis at fortauene i Posebyen ikke vil bli rensket for snø før tidligst tirsdag.

— Det er jo mye snø mange steder, og det ser ikke ut til at den skal smelte med det første heller, sier Solberg.

Ingen sted å parkere bilene

Posebyen og Kongens gate er de stedene det er desidert vanskeligst å få brøytet. Det er fordi det bor folk i de gatene, og dermed vil det alltid stå biler parkert der. Solber påpeker at hadde det ikke vært for de parkerte bilene så hadde brøytemannskapene hatt en enkel jobb.

— Hvis alle hadde flyttet bilene sine i kveld, så hadde det vært fort gjort. Men de må jo ha et sted å sette bilene også, påpeker Solberg.

I de områdene kommunen prioriterer å brøyte er det brøytet jevnt og trutt i romjulen, og forholdene disse stedene er gode.

— Men så står det jo ingen biler parkert i de veiene, så da blir jobben enkel, fastslår Solberg