KRISTIANSAND: — Vi har fulgt med på dekningen av denne saken i media, og registrerer jo at VG sitter på veldig detaljert informasjon. Dersom denne informasjonen kommer fra ansatte i politiet, så innebærer det at det er begått et straffbart forhold, sa sjef for Spesialenheten, Jan Egil Presthus, på Tabloid på TV 2 torsdag kveld.

Telefonsamtaler Tirsdag trykket Verdens Gang (VG) samtaler Starts comeback-stjerne Erik Mykland skal ha hatt med en av hovedpersonene i et stort narkotikanettverk på Østlandet. Samtalene er en del av en rekke telefonavlytninger politiet har gjennomført i etterforkningen av en større narkotikasak.

— Det vi gjør i første omgang er å innhente noe informasjon for å finne ut om det er grunnlag for å iverksette etterforskning mot ansatte i politiet, sier Presthus.

Det Spesialenheten i først omgang vil gjøre er å klarlegge hvordan denne informasjonen har vært lagret, og hvordan den har vært distribuert. I tillegg vil enheten finne ut om informasjonen har vært tilgjengelig for andre enn ansatte i politiet.

Vurderer grunnlaget - Det er den jobben vi har begynt på, men vi har ikke tatt stilling til om det er grunnlag for å starte etterforskning, sier Presthus.

Presthus understreker at Spesialenheten ikke vil foreta seg noe dersom mye tyder på at avisen har fått informasjonen fra kilder utenfor politiet.

På spørsmål om det er den voldsomme debatten i etterkant av trykkingen som har fått Spesialenheten til å se på saken, svarte Presthus.

— Det skjer fra tid til annen at vi iverksetter undersøkelser på eget initiativ, men her har det vært sterke antydninger om at kilden er i politiet. Da er det naturlig for oss å foreta noen undersøkelser.