KRISTIANSAND: — I dag ser vi at det er stor trafikk på Vågsbygdveien, og ved alle lokalveiene og avkjørslene virker det som om hovedtrafikken slipper inn andre biler. De gjør det av høflighet og snillhet, men det skaper mer kø på hovedveien, sier Mjaaland til NRK Sørlandet

Nå vil Statens vegvesen sette en stopper for snillhetskulturen, ved å sette opp trafikklys et par steder, blant annet ved veien til Andøya.

— Vi jobber nå med å få lyskryss som de må forholde seg til. Da må det samles opp flere biler på lokalveien før de får grønt, og slippes inn på hovedstrømmen, sier Mjaaland til avisen.

Det skal etter hvert bygges ny vei til den store bydelen i Kristiansand, men det vil gå flere år før den kommer. I mellomtiden skal det lages kollektivfelt og andre tiltak som hjelper bussene frem, samt demper trafikkproblemene.

Døgnlig kjører det mellom 20.000 og 22.000 biler på denne riksvegen, og de store trafikkproblemene på strekningen har ført til at boligbyggingen i bydelen langt på vei er stoppet av myndighetene.

Mjaaland tror ikke at lyskryss vil løse køproblemene, men håper at det kan bidra til bedre flyt i trafikken.