Farsund: Fire ganger i januar, februar og mars i år kjørte han bil selv om han ikke har førerkort. Det samme skjedde også i februar i fjor. Da var han i Kristiansand og ble avslørt via den automatiske trafikk-kontrollen (ATK) i Baneheiatunellen i en fart på 81 kilometer i 60-sonen.

På en av sine turer i bil uten sertifikat kjørte han også langs E39 ved Lenefjorden. Sjansen for å bli tatt der er ganske stor, og ved 22.30-tiden 16. januar var politiet på plass med laserkontroll. 35-åringen ble stoppet etter at UP hadde målt hastigheten til 77 kilometer i timen.

Da han ble stoppet oppgav 35-åringen falsk navn til politibetjenten som var på kontrollposten.

Den domfelte mannen er straffedømt syv ganger tidligere. Han slapp ut fra fengsel 22. mai i år. Da var han ferdig med å sone en dom på 120 dager, derav 60 dager betinget. Tyverier, skadeverk, kjøring i ruspåvirket tilstand, narkoforbrytelser, legemskrenkelser og kjøring uten førerkort er tidligere pådømte forhold.

Kjøringen uten førerkort, hastighetsoverskridelsene og bruken av falskt navn til politiet ga ham en straff på 24 dager betinget fengsel. I tillegg må han betale 6.000 kroner i bot, og det svir kanskje mest tatt i betraktning av at mannen er trygdet.

Sorenskriver Harald Jølle har i sin dom lagt avgjørende vekt på at det ved straffeutmålingen må tas hensyn til at mannen en rekke ganger er dømt for brudd på vegtrafikkloven og gjentatte tilfeller av kjøring uten førerkort.