SIRDAL: I 20-tida tirsdag kveld fikk politiet melding om en bil som hadde havnet i fjellveggen på riksvei 468 like nord for Dorgefoss i Sirdal.

De reiste ut sammen med ambulanse og brannbiler, og fant tre Stavanger-kvinner med skader i alderen 19 til 24 år. 19-åringen ble fraktet til Stavanger universitetssjukehus med helikopter, mens de to andre ble kjørt til sykehus med ambulanse.

Omstendighetene omkring ulykken er uklar, bortsett fra at bilen skal ha kjørt i en fjellvegg.

Les også: Trafikkulykke i Sirdal

Hadde ikke førerkort

Ingen av de tre hadde førerkort. På bakgrunn av det de fortalte satte politiet i gang en leteaksjon etter sjåføren, som skulle være forsvunnet fra området.

– Vi brukte flere timer på å lete i området rundt ulykkesstedet. Frykten var jo at det skulle ligge en skadet person ute i terrenget, forteller operasjonsleder Kurt Løklingholm ved Rogaland politidistrikt til Stavanger Aftenblad .

Omkring midnatt ble det imidlertid klart at det ikke hadde vært noen fjerde person i bilen.

– Det var en vurdering av opplysningene de tre kvinnene kom med som gjorde at vi til slutt spurte om denne sjåføren eksisterte. Da kom det fram at han ikke gjorde det.

– Ut fra det som er skrevet om politiets ressurssituasjon her i distriktet – hva synes du om at dere må bruke flere timer på å lete etter en ikke-eksisterende person i Sirdal?

– Det er klart at en slik situasjon binder oss voldsomt opp. Det synes vi er alvorlig.

– Vil saken få noe etterspill for de involverte kvinnene?

– Nå vil denne saken bli etterforsket på vanlig måte, og så vil det senere bli vurdert eventuelle reaksjoner, sier Løklingholm.

Ingen av de tre kvinnene ble alvorlig skadet i utforkjøringen. 19-åringen som ble sendt med luftambulanse, blir fra sykehuset beskrevet som lettere skadet, og hun ble tirsdag kveld overført fra akuttmottaket til kirurgisk avdeling.