KRISTIANSAND: Etter delfinale og avstemning på fvn.no på Facebook er vinneren i fvn.nos «jagerfly»-konkurranse klar. Kristiansanderen Ivar Thorstensen fikk 257 stemmer og vant dermed med klar margin foran Lorraine Hille Håland som hanket inn 156 stemmer.

— Dette blir helt rått! Jeg håper han virkelig «tar den ut» og at det blir noe akrobatikk. Jeg tror ikke han klarer å få meg redd, sier Ivar Thorstensen om instruktøren når fvn.no ringer med gladmeldingen.

Thorstensen får selv sitte bak spakene i flyet sammen med en instruktør. I lufta skal det samtidig være et annet fly styrt av en annen «førstegangsflyger» og de skal «krige» mot hverandre med laser.

For Thorstensen blir turen en drøm som går i oppfyllelse. Han forteller at han fikk øynene opp for fly for cirka ti år siden.

— Jeg kjørte egentlig gokart, men det ble litt tungvindt siden jeg jobbet skift og jobbet i helger da treningene var. Så jeg solgte gokarten. Så gikk jeg forbi flybutikken i Dronningensgate og gikk inn og fikk en katalog. Jeg sa at dette så gøy ut, så det ville jeg begynne med, sier 54-åringen, som kort tid etter kjøpte eget modellflyutstyr.

Siden den gang har det meste av fritiden gått med til å bygge modellfly. Dette bekreftes av Thorstensens datter, Helene Rønnekleiv Thorstensen, som meldte på faren i konkurransen på fvn.no.

I mailen til fvn.no forteller hun i morsomme ordelag om sin fryfrelste far som til daglig jobber på Xstrata i Kristiansand.

«Om jeg gjør alle andre enn han en bjørnetjeneste nå er høyest mulig, da vi allerede må (late som om vi) høre(r) på ustoppelig snakk om fly i samtlige sammenhenger. Det vil ingen ende ta (…) Både furtebua og garasjen er full. Han bygger og bygger, også er han innimellom innom huset for å slå lens, spise og/eller sove,» skriver datteren.

— Det er ikke bare av og til jeg driver med dette, innrømmer Ivar Thorstensen.

— Jeg har en veldig interesse, og det er veldig gøy å bygge fly. Det er stadig nye tekniske utfordringer, legger han til.

Hvordan det går når Ivar Thorstensen får fly i Superdays «Air Combat Kristiansand» søndag formiddag, får du se på fvn.no.

Her er resultatet etter avstemningen som ble avsluttet i dag klokken 12:

Ivar Thorstensen, 257 stemmer

Lorraine Hille Håland, 156 stemmer

Bjørn Thomas Herstad, 134 stemmer (inkludert 50 ekstrastemmer han vant i fvn.nos delfinale)

Siv Heggelund, 114 stemmer

May-Linn Skjervedal, 88 stemmer

Rune M. Pedersen, 27 stemmer

Hvor mye kan du om fly? Prøv vår flyquiz.