KRISTIANSAND: Agder lagmannsrett besluttet i dag å gi politiet medhold i begjæringen om å varetektsfengsle den 46 år gamle gamle mannen som ble siktet for hallikvirksomhet i forrige uke.

— Han ble varetektsfengslet i to uker, med brev- og besøkskontroll, opplyser mannens forsvarer, Ben Fegran.

46-åringen har i avhør nektet straffskyld etter siktelsen.

— Det gjør han fortsatt, opplyser Fegran.

Les også: Retten ville løslate halliksiktet

Alle nekter straffskyld

Totalt er fire personer bak lås og slå i Kristiansand, siktet for brudd på hallikparagrafen. Tirsdag ble tre personer pågrepet og siktet, etter at politiet gjennomførte en razzia i Gyldenløves gate i Kristiansand.

Les også: Tre siktet for hallikvirksomhet

Den ene av disse, en 35 år gammel mann, eier boligen politiet aksjonerte mot. Politiet mener det har foregått utstrakt prostitusjonsvirksomhet i mannens bolig, og det er på bakgrunn av dette at mannen er siktet.

— En av de siktede har et eierforhold til boligen, de to andre har ikke. For alle tre sitt vedkommende går siktelsen ut på at de enten har stilt lokaler tilgjengelig for prostitusjon, eller har medvirket til å tilrettelegge for prostitusjonsvirksomhet, sier etterforskningsleder Geir Hansen i Agder politidistrikt.

Hansen ønsker ikke å si noe om hva de tre pågrepne har forklart i avhør. Han ønsker heller ikke å si noe om andre personer er innkalt til avhør i dag.

— Vi går gjennom ulike beslag som er gjort, og fortsetter med avhør. Det er ikke tatt endelig stilling til om de tre skal fremstilles for fengsling, men det blir fortløpende vurdert, sier Hansen.

Onsdag kveld satt alle tre fremdeles i politiets varetekt.

Kvinner fra Sør-Amerika

I boligen som det ble aksjonert mot tirsdag fant politiet flere utenlandske kvinner som politiet mener har solgt seksuelle tjenester. De fleste av disse er ifølge Hansen være fra Sør-Amerika.

— To av kvinnene har bostedsadresse i Spania, og ingen er hjemmehørende i Kristiansand, sier Hansen, som ikke ønsker å oppgi hvor mange kvinner som befant seg i huset under razziaen.

Alle kvinnene ble brakt inn til avhør ved Kristiansand politistasjon. I løpet av disse avhørene bestemte politiet seg for å ta ut siktelse mot en av dem, en 49 år gammel kvinne med fast adresse i Frankrike.

Politiet ønsker ikke å uttale seg om hvilken rolle de mener 49-åringen har hatt i prostitusjonsvirksomheten. Kvinnens forsvarer opplyser at hun nekter straffskyld.

— Hun har en viss tilknytning til dette, men mener at hun ikke har gjort noe straffbart. Hun har en perifer kjennskap til det som har foregått i huset, men hun har ingen personlig tilknytning til prostitusjonsvirksomhet, sier kvinnens forsvarer, Alf Tore Nilsen.

Kvinnen har vært bosatt i Kristiansand en kortere periode.

I tillegg til den 49 år gamle kvinnen og den 35 år gamle huseieren er også en 52 år gammel mann fra Kristiansand i politiets varetekt. Hansen ønsker heller ikke å si noe om hva som knytter 52-åringen til prostitusjonsvirksomheten.

- Skulle kaste ut leieboere

Fvn.no har tidligere vært i kontakt med den 35 år gamle huseieren. Han ble da overrasket over å høre at det trolig ble drevet prostitusjon i boligen hans.

— Dersom det stemmer at slik aktivitet finner sted i min leilighet skal jeg kaste dem ut i morgen den dag, sa den pågrepne 35-åringen til fvn.no for fire uker siden.

35-åringen fortalte også at han i sommer ble kontaktet av et Oslo-firma som ønsket å leie leiligheten, til en pris som lå et stykke over det som er vanlig.

— Det var noe trøbbel med de som leide den fra august. De skulle plutselig ut, og han styrte litt med det. Men så ble de visst enige, og ble værende likevel, sier 35-åringens samboer til Fædrelandsvennen i dag.