KRISTIANSAND: Det var tirsdag kveld en politimann på fritiden var på joggetur i området ved Aurebekk/Aukland omkring åtte kilometer nord for Kristiansand sentrum. 150 meter fra fylkesveien mellom Aukland og Nodeland så han motorsykkelen som var tildekket med granbar. Over styret var det plassert sorte plastposer.

— Tjenestemannen registrerte at det stod en motorsykkel plassert i området. Han reagerte på at den var omlakkert med sort spraylakk, og varslet derfor operasjonssentralen, forteller operasjonsleder i Agder politidistrikt, Børge Steinsland, til fvn.no.

Stjålet motorsykkel

En patrulje fra Kristiansand kjørte dermed til stedet. Politiet kunne fort slå fast at det var den stjålne motorsykkelen til Alexander S. Larsen som stod plassert på stedet. Den meget særegne motorsykkelen ble stjålet fra Kongens gate i Kristiansand mandag.

— I tillegg kunne tjenestemennene konstatere at det stod parkert en sort bil som også var meldt stjålet, sier Steinsland.

Vitner skal ha sett at to personer oppholdt seg ved denne Mercedesen. Bilen ble stjålet fra en parkeringsplass i Arendal 31. august i år.

Tyvene i nærheten

Det ble også funnet plastposer inneholdene det som kunne minne om personlige gjenstander, blant annet bekledning.

På bakgrunn av denne observasjonen ble en hundefører tilkalt og igangsatte søk. Litt senere ble de to polakkene pågrepet. Begge skal ha vært ikledd såkalte balaklava, bedre kjent som finnlandshette.

— Mennene skal ha løpt et stykke innover skogen, men hunden klarte å spore dem opp, sier Steinsland.

Mye gods

I tillegg til motorsykkelen og bilen er det gjort beslag i en del gods. Blant annet en del verktøy, motorsykkelhjelmer og bensinkanne.

Mennene er satt i arresten ved Kristiansand politistasjon.

— Begge har nektet å la seg avhøre, opplyser etterforskningsleder ved Kristiansand politistasjon, Geir Hansen, til fvn.no.

Den ene polakken er registrert i politiets system etter en observasjon på Østlandet. Den andre er et uskrevet blad for politietaten.

— De blir trolig fremstilt for varetektsfengsling i morgen, sier Hansen.

- Lykkelig

— Selvfølgelig er jeg overlykkelig for at motorsykkelen er funnet, men det er jo kjedelig at den er i en annen farge, sier eier Alexander S. Larsen.

Ifølge eieren er det kun to identiske motorsykler i hele Norge. I morgen skal han få omtaksert skadene. Verkstedet har antydet at det vil koste omkring 20.000 kroner å få den tilbake i opprinnelig stand.

— Jeg fryktet at den hadde forsvunnet ut av landet, og er derfor glad for å ha fått den igjen.