KRISTIANSAND: Mellom klokken 05 og 06 natt til søndag 8. april 2007 ble en mann overrumplet ved undergangen bak Slottsquartalet ved Gartnerløkka i Kristiansand.

På vei inn i tunnelen under E 18 / E 39 ble offeret stoppet av mannen som nå er dømt. Offeret ble utspurt om hvor han hadde vært, og så truet med en husholdningskniv.

Da de to mennene kom ut av tunnelen forsøkte offeret å rømme opp en skråning, men sklei og den dømte mannen innhentet offeret.

Den dømte 27-åringen skal ha krevd å få penger av offeret, men etter at offeret vrengte lommene satt ransmannen igjen med bare 30 kroner. Da fattet mannen interesse for offerets mobiltelefon, og tok denne.

Ifølge dommen fra Kristiansand tingrett skal den dømte mannen ha truet med at han ville stikke offeret om han meldte fra til politiet.

Da offeret kom hjem ringte han straks politiet, og ble med politiet på en kjøretur for å lete etter 27-åringen. Ved biblioteket i Kristiansand observerte offeret mannen, og politiet pågrep ham.

Samme natt tilstod den dømte mannen forholdet.

I dommen kommer det frem at offeret følte seg sterkt truet fordi det ble holdt en kniv mot ham. Den domfelte mannen er tidligere blitt dømt og bøtelagt flere ganger, og i skjerpende retning vektlegges det at han tidligere er to ganger dømt for ran.

Mannen ble dømt til ti måneders fengsel og må i tillegg betale 2500 kroner i erstatning til offeret.