ARENDAL: — 28-åringen ringte til oss klokken 20.03 og fortalte at han var havnet i krangel en annen sjåfør langs veien et sted i Arendal. I løpet av denne krangelen hadde han blitt truet med pistol, sier operasjonsleder Arne Arnesen ved Agder politidistrikt.

28-åringen klarte å komme seg unna, men den andre bilisten fulgte etter og klarte å innhente ham.

— Da skal forfølgeren igjen ha truet med pistol, men 28-åringen klarte å komme seg unna igjen. Han fikk gjemt seg vekk og ringte deretter til oss, sier Arnesen.

Pågrep 37-åring

Utfra beskrivelsen 28-åringen ga av personen som truet ham, og hva slags bil han kjørte, klarte politiet å finne ut hvem det kunne dreie seg om.

— Vi fikk pågripelsesbeslutning fra jourhavende jurist, og dro ut til den mistenktes adresse med en bevæpnet patrulje. Der sto det en bil på utsiden som passet til beskrivelsen. Vi fikk kontakt med den mistenkte, som ble pågrepet uten dramatikk, sier Arnesen.

- Brukte pistolkopi

Mannen som ble pågrepet er en 37 år gammel mann fra Arendal. Ifølge Arnesen dreier det seg om en kjenning av politiet.

— Han innrømmet straks de faktiske forhold. Han forklarte at han hadde blitt forbannet fordi den andre mannen ikke ville la ham kjøre forbi, og han innrømmet at han hadde truet den andre sjåføren med en leketøyspistol, sier Arnesen.

På mannens adresse ble det beslaglagt to pistolkopier av plast, som ifølge Arnesen ser ut som ekte pistoler. 37-åringen ble innbrakt til Arendal politistasjon, og er nå siktet for brudd på straffelovens paragraf 227, som gjelder trusler.

Politiet vil foreta en nærmere ransakelse på mannens bopel.

28-åringen har overfor politiet gitt uttrykk for at han ikke vil anmelde forholdet.

— Slike forhold er underlagt offentlig påtale, så denne saken vil uansett bli fulgt opp fra vår side, sier Arnesen.