KRISTIANSAND: Jeg er forbannet, og vil klage på denne boten. Jeg skjønner ingen ting, sier Bibi Ringereida når hun ser en bot på 500 kroner på frontvinduet hennes.

500 kroner

Hun hadde vært på kino med familien og parkert like ved If i Kongens gate. Fra hun parkerte bilen klokken 18.15, til hun kom tilbake ca 20.30, hadde parkeringsvakten vært på plass og gitt henne en bot.

Hun var ikke den eneste som kom tilbake og fant en bot på bilen. Fvn.no sin utsendte talte syv biler på rekke som alle hadde fått en bot pålydende 500 kroner. Trolig var det mange flere som allerede hadde tatt sin bot, og kjørt av gårde.

— Jeg kan virkelig ikke forstå at jeg har parkert ulovlig, og dersom jeg har gjort det er det jo rart at så mange har gjort samme feilen, forteller Bibi.

Parkering forbudt

Ti meter bak henne, mot kinoen står det et parkering forbudt-skilt, og en parkeringsautomat med pose over, og 30 meter lenger oppe i gaten står det et nytt parkering forbudt-skilt.

— Det gjelder vel bare for biler som parkerer på andre siden, sier hun spørrende.

En annen dame, som ikke har lyst til å si mer enn at hun heter Gry, har også vært på kino.

— Nei, har jeg fått bot, hvorfor det? sier hun når hun ser boten på frontruta. - Det er vel ikke forbudt å stå her?

Hun ser på posen som er trekt over parkeringsautomaten og utbryter:

— Den var ikke der når jeg kom, sier Gry og får støtte av en mann som også har fått en bot

— Nei, det var den ikke, sier han.

Klage

Samtlige vil klage på boten.

— Du kan være sikker på at jeg skal klage på dette. Det er jo helt urimelig, fastslår Bibi.

Så får det være opp til parkeringsetaten å vurdere om det finnes grunn til å klage eller ikke. Vi kan i hvert fall fastslå at det var mange forundra bileiere i Kongens gate torsdag kveld.

— Jeg kjenner ikke til detaljene i saken, og kan derfor ikke uttale meg om denne situasjonen. Men føler folk at boten er feil står de fritt til å klage på den, opplyser daglig leder i Kristiansand parkeringsetat, Raymond Solaas.

FLITTIG: Parkeringsvakten delte flittig ut bøter. Foto: Mads Ommundsen.