ARENDAL: — Vi har funnet en død mannsperson i et bolighus i sentrum, sier etterforskningsleder Jens Martin Reiersølmoen til fvn.no.

– Eieren av leiligheten er en mann i midten av 20-årene. Han ble pågrepet på stedet og er nå siktet i saken. Han vil bli avhørt søndag formiddag, sier etterforskningsleder Jens Martin Reiersølmoen.

Etterforskningslederen kan fortelle at mannen er siktet etter straffelovens paragraf 233, for å ha forvoldt en annens død. Han vil bli avhørt søndag formiddag.

Identifisert

Politiet i Arendal har identifisert mannen som lørdag kveld ble funnet drept i en leilighet i sentrum av byen, melder Agderposten. Mannen skal ha blitt gjemt i et kott i loftsleiligheten i huset.

Politiet i Arendal er foreløpig tause om drapet som ved hjelp av tips ble avdekket lørdag kveld.

– Vi vil holde en pressekonferanse klokka 13, og jeg kommer ikke til å si noe mer om saken før det, sier etterforskningsleder Jens Martin Reiersølmoen til NTB.

Ifølge flere aviser har den drepte trolig ligget skjult i flere uker. En mann i midten av 20-årene er siktet for å ha forvoldt en annens død. Ifølge politiet vil mannen bli avhørt søndag.

Viste bilder av avdøde

Ifølge kilder VG har snakket med, skal den drapssiktede mannen ha vist fram bilder av avdøde på mobiltelefonen sin, og skal ha kommet med trusler hvis noen gikk videre med informasjonen.

— Vi fikk vel det du kan kalle et tips i seks-tida i går, ja, sier Reiersølmoen til fvn.no.

Politiet mistenker at 25-åringen har bundet, slått ihjel mannen og gjemt liket i et skap eller et kott i leiligheten i flere uker, ifølge VG.

Etterforskningsleder Reiersølmoen i Arendal vil ikke kommentere disse opplysningene.

— Vi foretar først og fremst taktisk etterforskning og avhører naboer, venner og andre aktuelle vitner. Vi vil kunne si mer om forholdene i huset og selve siktelsen etter hvert, sier Reiersølmoen til fvn.no.

Funnet i kott

Politiet skal ha fått kjennskap til saken ved 18.00-tiden lørdag kveld. Den døde ble funnet i en leilighet i et hus i Parkveien i Arendal. Ifølge Agderposten skal den døde ha blitt funnet i et kott, men dette kan ikke politiet bekrefte.

Politiet foretok lørdag kveld krimtekniske undersøkelser på stedet.

Ikke vært savnet

Ifølge politiet har ikke den drepte mannen vært meldt savnet.

Etter det Agderposten kjenner til, skal den drapssiktede mannen selv ha følt behov for å dele sin grufulle hemmelighet med noen. Det er personen som fikk vite om drapet, som valgte å gå til politiet. Dette ønsket imidlertid ikke politiet å bekrefte eller avkrefte lørdag kveld.

KAN HA LIGGET EN STUND: Liket ble funnet i det hvite huset til venstre i bildet. FOTO: ScanpixDen pågrepne skal ikke være tidligere kjent av politiet. Både han og den avdøde mannen var hjemmehørende i Arendal. Politiet utelukker heller ikke at vedkommende kan ha vært død i lengre tid.

– Det er foreløpig for tidlig å si noe konkret om dødsårsaken. Vi vet heller ikke sikkert hvilken kobling de to hadde med hverandre, sier etterforskningsledelsen i Arendal til NTB.

Etterforskere jobber nå i leiligheten, som ligger i et gammelt trehus bestående av to boenheter. Reiersølmoen sier at det ikke er noe som tyder på at det vil skje flere pågripelser i saken.

Avventer mer informasjon

Politiet mener de vet hvem den drepte personen er, men ønsker foreløpig ikke å gå ut med mannens identitet.

Søndag kommer politiet til å foreta en rekke avhør, ikke minst av den siktede. Mandag kommer det etter all sannsynlighet til å bli fengslingsmøte i tingretten, ifølge NTB.

Agder-politiet har ikke bedt om bistand fra Kripos i saken, men har istedet innkalt etterforskere fra både Kristiansand og Arendal, fra politidistriktets egen felleskrim-enhet.

Fvn.no kommer tilbake med mer