KRISTIANSAND: Om lag klokken 20.00 tirsdag kveld begynte det å brenne i en treetasjers bolig i Kristins Vei på Gimlekollen.

— Huset er overtent, men alle som bor der skal være ute, opplyste alarmoperatør ved brannvakta i Arendal til fvn.no kort tid etterpå.

Ifølge fvn.no sin reporter kom det mye røyk og vanndamp ut av taket og ventilene på boligen i halv ni-tiden. Brannvesenet var da i full gang med å slukke brannen.

Se video øverst i saken!

— Det vi vet foreløpig er at det har tatt fyr i en sofa, så har brannen utviklet seg eksplosivt etter det. Det var en far og tre små barn inne i huset da brannen startet, men alle kom seg trygt ut, bekrefter innsatsleder på stedet, Øyvind Hægeland i politiet, til fvn.no.

Saken fortsetter under bildet

FOTO: VEGARD NEKSTAD

Da brannvesenet rundt klokken 21.00 skar opp taket til boligene blusset flammene opp igjen på nordsiden av huset. Brannvesenet satte mye inn på å holde brannen i sjakk og måtte etter hvert bruke en såkalt skjæreslukker for å ta seg inn gjennom taket.

I kveldstimene jobber mannskaper fra Kristiansandsregionen brann og redning sine stasjoner i Kristiansand og Vennesla på stedet.

— Vi har kontroll på brannen og driver nå på med etterslukning. Det vil vi fortsette med en god stund fremover, sier innsatsleder Hægeland til fvn.no.

De synlige brann- og sotskadene på boligen er omfattende. Bygningen er totalskadet i brannen. Etter at brannmannskapene hadde kontroll over situasjonen ble det igangsatt evakuering av eiendeler fra kjellerleiligheten. En tilhenger ble fylt, og både naboer og ambulansemannskaper fra prehospital tjeneste ved Sørlandet sykehus deltok i arbeidet.

FOTO: VEGARD NEKSTAD