ARENDAL: Politihelikopteret betegnes blant politifolk som Heli 3-0 og er vanligvis stasjonert ved Gardermoen. Der sikrer 18 politibetjenter at maskinen er operativ døgnet rundt.

I går fikk Agder politidistrikt gjennomslag for sitt ønske om bistand, og i mange timer ble det gjennomført et storstilt søk over flere bydeler.

LES OGSÅ: Setter inn politihelikopter i innbruddsjakt

Også i dag er helikopteret til stede i Arendal. Maskinen er stasjonert sammen med luftambulansen utenfor Sørlandet sykehus Arendal. Da fvn.no besøkte området lørdag, var maskinen mørklagt og det var stille i området.

Politihelikopteret er det eneste i sitt slag i Norge og er utstyrt med militær teknologi.

Helikopteret har en besetning på tre. Pilot, oppdragsleder og kameraoperatør. Ved hjelp av et zoom-kamera, et tele-kamera og et ir-kamera kan mannskapene se svært detaljerte bilder av ting som skjer mange hundre meter unna.

Maskinen er utstyrt med autopilot som gjør den lett å styre og gjør samtidig at helikopteret er svært stabilt. Maksfarten er 220 km/t.

Teknologien gjør at en person som rømmer til fots eller i bil, for eksempel en innbruddstyv, kan følges tett.

Kameraoperatøren kan låse kameraet på et objekt og ha helikopteret forfølge objektet inntil politistyrkene på bakken kan gjennomføre pågripelse.