KRISTIANSAND: Bussen med passasjerer fra Arendal hadde vært i Danmark på tur og kom hjem med ferja til Kristiansand klokken 20.00 onsdag kveld. Grunnet snøværet kom de aldri lenger enn til Sørlandsparken. Enkelte av passasjerene ble sittende i bussen i 12 timer.

Quality Hotel opprettet torsdag morgen en evakueringsstasjon for folk som ikke kom seg videre på veiene i går. Torsdag morgen fikk de forfrosne busspassasjerene fra Arendal frokost på hotellet. Da hadde de sittet i bussen fra klokken 20.00 onsdag kveld til klokken 05.00 torsdag morgen. Kanner med diesel ble i løpet av natten levert til bussen for å holde den varm, men klokken 05.00 fikk passasjerene beskjed om å gå ned til Quality Hotel for å få i seg noe mat. Da var det flere av dem som ikke hadde spist siden forrige frokost.

Øyvind Hagane (48) var blant passasjerene. Han forklarer at natten har vært slitsom, men at følget har tatt situasjonen med fatning.

— Vi har tatt det med fatning. Vi følte vi var i trygge hender, selv om timene var lange, sier Hagane.

En del passasjerer fra bussen ble sittende til klokken 07.00, men da ble de evakuert av Røde Kors og tatt med til hotellet.