KRISTIANSAND: 30-åringen er en kriminell gjenganger i Kristiansand. Han ble senest dømt til åtte måneders fengsel 18. august, derav 30 dager ble gjort betinget med en prøvetid på tre år. Dommen fra august var fellesstraff med en dom fra februar i år da han fikk syv måneders fengsel, med 30 dager betinget og en prøvetid på tre år. I store deler av 2010 har 30-åringen sittet i fengsel.

Onsdag i forrige uke ble han prøveløslatt, og startet nærmest umiddelbart med nye straffbare handlinger.

— 30-åringen banket på døra til naboen i Voiebyen forleden dag. Han skulle da låne noe mel. Mens naboen hentet det 30-åringen ba om, så han sitt snitt til å stjele nøklene til leiligheten og bilnøklene. Det medførte at 30-åringen senere låste seg inn i leiligheten og bilen, og stjal forskjellige gjenstander. Disse gjenstandene er senere funnet i 30-åringens leilighet, opplyser overbetjent Rune Strømsvåg ved Vågsbygd politistasjon.

Onsdag ble 30-åringen fremstilt for varetektsfengsling i Kristiansand tingrett. Begrunnelsen for å fengsle mannen var faren for gjentakelse av straffbare handlinger. Den argumentasjonen vant frem hos tingretten, som ga politiet medhold i at den siktede kan holdes i varetekt i en måned fremover. I mellomtiden forsøker politiet å få saken pådømt, slik at mannen kan gå rett over i soning av reststraff og eventuell ny utmålt straff.