KRISTIANSAND: I det klokken passerte ti over ti, begynte markeringen med litt informasjon, før det var tid for bønn. Bønnesekvensen ble innledet med sju ganger allah akbar.

Id ul-adha er en høytid innen islam der muslimer minnes hvordan profeten Abraham var villig til å ofre sin sønn Ismael til Allah.

Etter bønn og andakt var det tid for kaker for de fremmøtte muslimene. Kaka forsvant i en fei.

Og god mat står i fokus under feiringen.

— I kveld skal vi spise god mat og være sammen med familie. Også gir vi hverandre gaver, forteller Akmal Ali, nestforstander i Muslimsk union Agder, til fvn.no.

Likehetstrekkene til en tradisjonell norsk julefeiring er tydelige.

Ali har også sendt penger til sin bror i Pakistan, sånn at broren kan få ofret en sau. Det er nemlig tradisjon under feiringen.

— De skal slakte en sau og en ku. En tredjedel av kjøttet skal de gi til de fattige, påpeker Ali.

Id ul-adha markerer også slutten på hajj, muslimenes pilegrimsreise. I går var flere millioner muslimer samlet rundt den største muslimske helligdommen Kaba, som står i Mekka. Ali forteller at imamen der holdt en tale der han tok opp terrorisme.

— Han sa at terrorhandlinger er uislamsk. Vi skal ikke drive med terrorisme. Hvis en terroraksjon skader uskyldige, så er det et angrep på hele menneskeheten, sier Ali.

Han er veldig glad for at imamen tok opp terrortemaet i sin tale. En tale som blir sett av millioner verden over.

— Det er klart det betyr noe at han tar opp dette, sier Ali.

Under seansen i Odderøyhallen var kvinnene og mennene adskilt fra hverandre, og nøt kaker og brus i hver sin halvdel av hallen.

Foto: Kjartan Bjelland