KRISTIANSAND: — To timer og 17 minutter etter at ranet skjedde hadde vi pågrepet tre personer som vi mener kan stå bak ugjerningen, opplyser operasjonsleder i Agder politidistrikt, Bård Austad, til fvn.no.

De tre er en 15 år gammel jente, en 15 år gammel gutt og en mann i midten av 20-årene. De to førstnevnte er bosatt på barnevernsinstitusjoner på Sørlandet.

I AVHØR: Passasjerene og sjåføren er tatt med til Kristiansand politistasjon for avhør. FOTO: TORE-ANDRÉ BAARDSEN Foto: Tore-André Baardsen

Maskert raner

Det var klokken 19.50 at en maskert raner utstyrt med en knivlignende gjenstand truet til seg pengeveska fra en bussjåfør på Mosby. Ranet skjedde på busstoppet like ved rundkjøringen.

Gjerningsmannen skal ha rettet en knivlignende gjenstand mot halsen til bussjåføren. Han skal ha skreket «hit med pengene», opplyste Yngvar Larsen i politiet til fvn.no like etter ranet.

Politiet jobbet tidlig ut fra en teori om at raneren ble brakt vekk fra åstedet med bil. Dette kan nå vise seg å stemme.

Mannen i 20-årene ble pågrepet ved det tidligere lokalet til mc-klubben Bandidos i Kiledalen på Mosby. Jenta ble pågrepet på en adresse like i nærheten, og gutten ble pågrepet i sentrum av Kristiansand.

— Vi mistenker at den eldste personen var sjåfør av bilen, sier Austad.

- Solid politiarbeid

Austad berømmer patruljene for innsatsen.

— Det er gjennomført et solid politiarbeid. På bakgrunn av overvåkningsbilder fra bensinstasjonen og vitnebeskrivelser, har politifolkene klart å spore seg fram til de pågrepne. Dette kan tilskrives god personalkunnskap og teft. Jeg synes dette er veldig bra, sier operasjonslederen.

Politiet ønsker ikke å opplyse hvem de mener stod bak selve ranet inne på bussen.

— Etterforskningen vil trolig avdekke dette, og om flere personer kan ha tilknytning til ranet.

Ifølge Austad skal raneren ha fått med seg et mindre pengebeløp.

— Vi har ennå ikke funnet ransvåpenet eller ransutbyttet, sier Austad.

Høietun-bussen

Det skal ha vært tre eller fire passasjerer på bussen. Passasjerene og sjåføren ble tatt med til politistasjonen for vitneavhør.

Ranet skjedde på rute 32 som går mellom Kristiansand sentrum og Høietun nord i Torridal.

Har du tips i saken? Ring oss på 03811 eller send sms til 03811.