Det har vært spekulert en del i internasjonal spillpresse de siste par månedene om hvorvidt hvor stor del av den rapporterte spillerbasen i «Age of Conan: Hyborian Adventures» som ville være med videre. For i disse dager opplever Funcom en slags «leve eller la dø» -situasjon med sin store online-satsning.

Hvor mange av abonnentene vil bla opp kreditkortet for å fortsette sine Hyboriske eventyr?

— Vi har nå over 400.000 betalende spillere, sa produksjef Erling Ellingsen til tyske Onlinewelten i forbindelse med Funcoms presentasjon av spillet på Games Convention i Leipzig sist uke.

Mange skeptikere

Funcom rapportere sist uke at selskapets finansielle rapport viste at det fantes 415.000 «kunder» blandt spillerene. Altså aktive betalende abonnenter. Men en rekke skeptikere i både finans -og spillverdenen har stilt seg tvilende til dette tallet. Ikke minst fordi spillet har måttet tåle en god del kritikk den siste tiden på grunn av tekniske feil og mangler som til stadighet blir gjenstand for diskusjon på Funcoms offisielle Age of Conan -forum.

Dette gjør altså «Age of Conan» til den mest suksessfulle lanseringen av et MMO-spill siden Blizzards «World of Warcraft» ( som per i dag har 10,9 millioner abonnenter).

Bygger videre på Hyboria-universet

FunCom har på ukentlig basis oppdatert «Age of Conan» med såkalte patches (filer som forbedrer og retter spillet på forskjellige områder). Samtidig så kom det fra under Games Convention sist uke at det er planlagt en større tilleggspakke til Conan neste år, samt at spillet snart vil få støtte for DirectX 10 -teknologien som mange av dagens grafikkort er laget for.