IVELAND: — Jeg mener det er fullt mulig å oppnå denne prisen, sier hytteselgeren, og påpeker at hytta er unik, blant annet med lang strandlinje langs et godt fiskevann.

— Jeg kan forsvare prisen fordi jeg mener dette er en type hytte det er mangel på, sier selgeren til fvn.no.

Den lille stua i Iveland kommune er foreløpig ikke tilknyttet strømnettet. Det er heller ikke gjort store forandringer på selve huset, men det er ordnet med septikktank og innlagt vann siden hytta sist var til salgs. På tomta har man ryddet bort en del vegetasjon, og en parkeringsplass er anlagt på et område som ikke var inkludert i tomta i vår.

Artikkelen fortsetter under bildet.

STUA: Selger mener hytta er svært unik. Foto: Privat.— Det er ikke mange slike hytter til salgs, og jeg mener prissettingen i vår var helt feil. Megler bommet på prisen, og gjorde i tillegg en skrekkelig dårlig jobb med markedsføringa, mener grunneieren.

- Traff målgruppa

Eiendomsmegler Eivind Berentsen i ABCenter avviser kritikken.

— Det skal jo sies at det er vanskelig å sette en korrekt pris på en slik eiendom, da det er en sjeldent omsatt vare. Man har da ikke mye å sammenligne med, som en gjerne har på en 3-romsleilighet på Lund. Selger var med på å bestemme prisen, og hun ønsket seg rundt 700.000 kroner, sier Berentsen.

Berentsen sier videre at hytta ble lagt ut for salg hos ABCenters vanlige samarbeidspartnere.

— Selger ønsket på dette tidspunkt ikke å bruke ytterligere penger på annonse i BOBra, vår boligavis. Det skjer ofte på slike eiendommer, men jeg vil jo si at vi traff det publikum vi var ute etter da hytten ble solgt raskt - langt over prisantydning, sier Berentsen, og ønsker selger lykke til med salget.

690.000 var mye

  • Dersom de finner en kjøper som gir 1.450.000 for den hytta, har de grunn til å være kjempefornøyd. Det er vanskelig å si, men det er nok noen hundre tusen kroner mer enn jeg ville prissatt den til i dagens marked, selvfølgelig avhengig av hva de har utbedret, sier Berentsen til fvn.no.

Berentsen forteller at han selv syntes 690.000 kroner var mye da han i våres skulle sette en verdi på eiendommen, men at det var mange som var interessert. Hytta ble derfor solgt for 920.000 kroner.

— Selv det var mer enn andre objekter som var blitt solgt i området, og selger var svært fornøyd med den prisantydningen, sier eiendomsmegleren.

Mannen som nå skal selge hytta, er grunneier i området, og sier til fvn.no at han kjøpte hytta med tanke på å tjene penger på videresalg.