KRISTIANSAND: — Hvis Fjord Line var så interessert i å seile, kunne de ikke da legge fram en helårsplan? Men det har de ikke gjort, de vil kun skumme fløten om sommeren, sier Odd Salvesen, som førte an i Kristiansands bystyre onsdag kveld, ifølge NRK Sørlandet.Salvesen er tidligere havnedirektør og representerer Pensjonistpartiet.

- Som å nekte SAS flygninger

Demokratenes Vidar Kleppe var mannen som tok initiativ til å se på saken ved forrige bystyremøtet, noe som resulterte i at saken ble tatt opp igjen i bystyret i går. Han er i likhet med KrF og FrP uenig med Salvesen og flertallet.

— Det blir på samme måte som at vi ikke er fornøyd med rutetidene til SAS eller Norwegian og dermed nekter en av dem å ha flygninger fra Kjevik. Nå får Color Line monopol om havnevesenet går inn for bystyrets anmodning, sier Vidar Kleppe i Demokratene til fvn.no.

Kleppe opplyser også om at det kommer en lov neste år om mottaksplikt for havnene.

Fjord Line forbereder rettslige skritt mot Kristiansand Havn etter at havna sa nei til kun sommerseilinger.

Debatten i bystyret i går viste at flertallet vil opprettholde kravet om seilinger hele året. Det ble ikke gjort noe formelt vedtak i går. Noen var imidlertid åpne for Fjord Lines ønske.

FrP og KrF ville si ja

  • Litt konkurranse har aldri gjort noe vondt, og det faktum at mange bruker Fjord Line viser at det er marked for det, sa Fremskrittspartiets Tor Utsogn .

KrF og Grete Kvelland Skaara var enig.

Men det blir ingen ny vurdering, og Fjord Line er dermed ute av Kristiansand om ikke havnevesenet skifter mening.

29 personer i bystyret ville opprettholde kravet om helårsdrift, 24 mente kun sommerseilinger kunne vurderes.