KRISTIANSAND: Studentorganisasjonen i Agder (STA) oppnådde i går sin til nå høyeste valgoppslutning noen sinne. Hele 20,3 prosent av studentene ved universitetet har stemt på de kandidatene de ønsker å se i Studentparlamentet neste år. Det er nesten en fordobling fra fjorårets deltakelse på 10,5 prosent.

— Valgoppslutningen er en seier for studentdemokratiet på Universitetet i Agder. Det at vi nå har doblet valgoppslutningen fra i fjor og i tilegg setter ny valgoppslutningsrekord gjør at de kandidatene som nå er blitt valgt har en større ryggdekning i studentmassen. Det gjør det lettere for STA og parlamentsmedlemmene å drive studentpolitikk, sier leder for STA, Helge Ødegård Hovland.

Øverste organ

Studentparlamentet er studentenes øverste organ. Et organ for studenter, av studenter. Fra 13. oktober, til og med torsdag, har universitetsstudentene hatt mulighet til å velge hvilke studenter de mener bør sitte i parlamentet.

Christoffer Helberg, informasjonsansvarlig i STA, tror at det er flere årsaker til at valgdeltakelsen i år nær var fordoblet fra fjoråret.

— Men Stoltenberg var jo her torsdag. Vi fikk han til å oppfordre folk til å stemme, sier Helberg.

Men i tillegg ligger det mange timer med arbeid fra studentorganisasjonens side. Blant annet har det blitt stekt vafler med slagordet «en vaffel for en stemme», og linjeforeningene har tatt større del i rekrutteringen av velgere.

— Vi er veldig fornøyde. Det gir mer legitimitet til studentpolitikken, fortsetter Helberg.