KRISTIANSAND: Ordfører Per Sigurd Sørensen og teknisk direktør i Kristiansand kommune, Ragnar Evensen, foreslår å leie ut Vogts villa til kronprinsparet i minimum fem år. Forslaget skal legges frem for formannskapet førstkommmende onsdag. Går avtalen gjennom kan kronprinsparet være på plass allerede til sommeren.

— Vi vil foreslå at rundt 22 mål sperres av på sørenden av øya. Dette er en naturlig avgrensing, som gjør at allmennheten fremdeles kan bruke stinettet på øya uten å komme inn på det avgrensede området, sier Ragnar Evensen til Fædrelandsvennen.

- Har kun ett krav

Dersom avtalen går i orden vil området bli avgrenset som en privat eiendom året rundt. Ifølge Evensen har kronprinsparet gitt uttrykk for at avtalen skal gå minst mulig utover allmennhetens interesser. Det eneste kravet kronprinsparet har kommet med er at det bygges ei vaktbu i nærheten av boligen.

— Dette vil bli et lite tak over hodet til de som skal sitte og passe på rett ved eiendommen. Vi forutsetter at dette er en enkel konstruksjon som ikke skal være visuelt forstyrrende, sier Evensen til Fædrelandsvennen.

Det er foreløpig uklart hvordan eiendommen skal avgrenses. Evensen mener det er nærliggende å tro at vil bli satt opp et stakittgjerde for å markere hvor eiendommen begynner.

- Naivt

Avgrensingen må uansett avklares med slottets sikkerhetstjeneste. Statsviter og kongeekspert Carl-Erik Grimstad har tidligere pekt på at sikkerheten rundt kongefamilien har blitt kraftig innskjerpet de siste årene.

— Å snakke om et lite stakittgjerde som avgrenser eiendommen, er skrikende naivt, sa Grimstad til Fædrelandsvennen.

Evensen bedyrer at det ikke vil bli lagt begrensinger på bruken av bryggeanlegget.

— Her blir det heller det motsatte. Vi ønsker å tilrettelegge bedre, med flere båtanlegg og brygger enn i dag, sier han.