GJERSTAD:: At formannskapsmøtet ble flyttet inn i elgjakta gikk ikke upåaktet hen hos Ånon Ausland. Venstre-representanten hadde allerede tatt to dager fri fra sin vanlige jobb for å jakte på skogens konge.

Han ga sitt umiddelbare svar på innkallingen, der møtet ble forskjøvet fra 5. til 7. oktober:

«Snakker om å ødelegge en hel jaktdag», skrev formannskapsrepresentant Ausland tilbake.

Til nrk.no forteller han om hvordan han hadde drømt å sitte oppunder en ås med geværet skuddklart idet en okse kommer imot.

— I stedet må jeg la den gå til andre jegere, sukker han.

Ausland presiserer at han neppe er alene om skuffelsen i lokalpolitikken. I alt tre-fire formannskapsmedlemmer har elgjakt som en årlig syssel, hevder han.

— Jakten er hellig for oss her i Gjerstad, og vi har det ikke så stritt politisk at vi ikke kunne ha tatt møtet en annen uke enn denne, sier Ausland.

Han presiserer at han normalt ser på de politiske møtene i kommunen som viktige. Han kommer nok til å møte opp 7. oktober, men han gjør det med blandede følelser.

— Det bør uansett være viktige saker den dagen. Det kan nok bli vanskelig å konsentrere seg, men jeg skal vel klare dét også, forteller formannskapsrepresentanten til nrk.no.

Ausland ble dog mildere stemt da han oppdaget at datoen møtet opprinnelig var satt til, falt sammen med åpningsdagen til jakta. Å gå glipp av den hadde vært verre, vedgår han.