HÅNDBALLKristiansand— Det skal veldig, veldig mye til for at jeg fortsetter i klubben nå. Jeg har ambisjoner og må tenke på meg selv og min egen utvikling, sier målvakten Sehovic.Også brødrene Eirik (23) og Erlend Egeland (20) forsvinner. - Veldig synd hvis Adin forsvinner. Han hadde vi trengt, sier sportslig leder Kjell Ingebrethsen.Sehovic hevder han har «noen» forespørsler, men vil ikke ut med fra hvem. UiA-studenten sier sportslig utvikling teller mest i valget av klubb. MARERITT.

Unggutten opplevde sin verste dag på håndballbanen i serieavslutningen mot Follo lørdag. KIF var ett poeng fra å beholde plassen. Det var laget langt unna å klare. Etter 34 år i de to øverste divisjonene er KIF tilbake på nivå tre i norsk herrehåndball. Våren 1974 rykket laget opp fra daværende 3. divisjon. Gamle KIF-ere Fædrelandsvennen har snakket med kan ikke huske et lignende braknederlag som 12-40-tapet lørdag. - Det vi presterte mot Follo var «krisedårlig». Jeg har aldri vært med på å tape så mye, verken som spiller eller lagleder, sier avtroppende KIF-trener og -spiller i årene 1975-85, Ole Terje Kristensen. - Må rett opp igjen.

Han er innstilt på å hjelpe klubben til en ny trener er på plass. - Hva må skje med KIF nå, Kristensen?- Laget må definitivt opp i 1. divisjon igjen allerede neste år. Laget er godt nok til å klare det. I tillegg må det trenes mye.- Hva er «mye»?- Ti timer fellestrening i uken pluss egentrening.Styret i KIF er like offensive. - Nå gjelder det å mobilisere. Vi har nye og bra folk i styret. Nå gjelder det å få «satt ting» og komme raskt opp igjen, understreker Kjell Ingebrethsen. Ber om TÅLMODIGHET.

Utgiftene i 2. divisjon blir mindre, men kampen om inntektene større. I en utgiftsbesparende sesong har spillerne kjørt privatbiler til mange bortekamper. Ifølge styremedlem Arvid Kvanes ble budsjettet i fjor redusert med 400.000 kroner, fra 880.000 til 480.000. Kvanes, som var KIF-leder i 1974, ber om tålmodighet.- Organisatorisk er vi bra nå, og vi satser på opprykk. På 70-tallet brukte vi fire-fem år på å nærme oss toppen, minner han om. Tekst: Frode Lindblomfrode.lindblom@fvn.no - 38 11 32 25