LYNGDAL: — I løpet av kontrollen ble det registrert 45 overtredelser. Fem førerkort ble beslaglagt, og det ble skrevet 40 forenklede forelegg, sier operasjonsleder Frank Solås ved Agder politidistrikt.

Alle 45 ble stoppet på grunn av for høy fart i 60-sonen ved Lehnefjorden, en strekning som er svært ulykkesbelastet. I september 2006 omkom en trailersjåfør etter en frontkollisjon med en annen trailer langs denne strekningen. Dette var da den tredje ulykken i løpet av to dager.

Fartsgrensen på stedet var da 70 kilometer i timen. I etterkant av alle ulykkene ble fartsgrensen satt ned til 60 kilometer i timen.

- Kjent ulykkesstrekning

Distriktssjef for UP i Agder og Rogaland, Steven Hasseldal, synes resultatet av kontrollen er nedslående.

— Vi er skuffet over at så mange kjører for fort. Spesielt med tanke på at denne strekningen er godt merket som ulykkesstrekning, og det er allment kjent at veistrekningen er ulykkesbelastet, sier Hasseldal til fvn.no.

Den høyeste hastigheten som ble registrert under dagens kontroll var 94 kilometer i timen. Ifølge politiet var dette en 18-åring fra Lyngdal.

— Han hadde bare hatt førerkort i en måned, opplyser operasjonsleder ved Agder politidistrikt, Arne Arnesen, til fvn.no.

Fartskontrollen ble gjennomført av tre up-patruljer mellom klokken 10 og 14.30 mandag ettermiddag.

- Overraskende mange vogntog

Ifølge Hasseldal har tidligere kontroller også vist at svært mange kjører for fort langs denne strekningen.

— I så måte avviker ikke dette resultatet fra tidligere. Men at 12 forelegg skrives ut til førere av vogntog var i overkant av det vi forventet. I mange av ulykkene som har oppstått langs dette strekningen er det jo nettopp vogntog som har vært involvert, sier Hasseldal.

En av sjåførene som ble stoppet mandag, skal ifølge Hasseldal ha vært vitne til en av ulykkene som har skjedd tidligere langs den samme veistrekningen.

— Jeg vet ikke om det er fordi de ikke tenker seg om, eller om de bevisst ligger over fartsgrensen hele tiden. Men at noen av disse sjåførene har et stramt tidskjema er det ingen tvil om, sier han.

I oktober i fjor ble 41 personer tatt i en trafikkontroll samme sted. Hasseldal forsikret da overfor fvn.no at veistrekningen kom til å bli gjenstand for nye kontroller.

- Der kommer vi til å stå igjen og igjen og igjen og igjen, forsikret Hasseldal.