KRISTIANSAND: — Vi frykter at det fortsatt vil foregå sexsalg i regionen, men at det i større grad vil skje i de lukkede rom, sier kriminalsjef Arne Pedersen til fvn.no.

Fra 1. januar ble det innført en ny lov som forbyr sexkjøp i Norge, og flere steder i landet varsles det nå om færre prostituerte.

**Les også

46-åring dømt for hallikvirksomhet

«Michelle» (49) dømt for hallikvirksomhet**

Færre kvinner Pedersen tror også antallet prostituerte er kraftig redusert på Sørlandet, men han tror fortsatt kvinner kommer til å tilby sexkjøp på Sørlandet.

— I likhet med andre politidistrikt ser vi at mange prostituerte har forlatt landet. Jeg tror loven har hatt og vil ha en preventiv effekt, men vi kommer til å følge markedet tett for å avdekke ulovlig sexkjøp, sier Pedersen.

I løpet av 2008 fulgte Fædrelandsvennen sexmarkedet i Kristiansand tett. På flere enkeltdager ble det registrert mellom 30 og 40 kvinner som solgte sex bare i Kristiansand. Etter at loven ble vedtatt har dette antallet stadig blitt redusert, og ved årsskifte er det omtrent ingen som annonserer sine tjenester.

Ifølge en rapport fra Fafo og Justisdepartementet oppgir mange prostituerte at kunder har sikret seg kvinnenes mobilnummer for å kunne fortsette sexkjøpet etter den nye loven ble innført.

Vil ha tips Pedersen oppfordrer folk til å varsle politiet hvis de oppdager ulovlig sexkjøp på Sørlandet.

— Dersom vi får tilbakemelding fra publikum på at det foregår kjøp av sex på adresser i vårt distrikt, vil ikke politiet nøle med å aksjonere. Politifolk som patruljerer ute er også oppfordret til å ha et årvåkent blikk med tanke på denne virksomheten, sier Pedersen.

**Les også:

Erkjenner å ha leid ut til prostituerte i tre år

Fant regnskapsbok hos halliksiktet kvinne**

Ingen plan Samtidig innrømmer kriminalsjefen at det ikke er lagt noen slagplan for hvordan det ulovlige sexsalget skal bekjempes.

— Det er ikke lagt noen generelle planer på det nåværende tidspunkt, men dette vil være tema på politidistriktets ledermøte senere i januar, sier Pedersen.

Pedersen sier politiet på Sørlandet har valgt å legge seg på samme bøtenivå som i Oslo. Det vil si at personer som blir tatt for å kjøpe sex blir ilagt en bot på 9000 kroner.

— Men ved gjentakelse vil straffenivået bli hevet og da kan det også bli snakk om reaksjoner i form av fengselsstraff., sier Pedersen.

**Les også:

Siktet for hallikvirksomhet

- Dette har vi ventet på**