ARENDAL: Tirsdag ettermiddag denne uken ble en personbil kastet over i motsatt kjørebane etter å ha blitt påkjørt bakfra av et vogntog. To personer ble skadet i ulykken og det oppsto lange køer.

— Den siste ulykken var hell i uhell, det kunne gått mye verre. Ut fra ulykken som har vært i området er det tydelig at dette er et risikosted, sier distriktssjef Paal O. Sodefjed i Trygg Trafikk til Agderposten.no.

Drept i krasj med tankbil

Denne ukens ulykke er ikke den eneste ved Nesheim. 23. april i år ble en mopedfører fraktet til sykehuset med alvorlige skader etter en kollisjon med en trailer. Søndag 27. januar i fjor ble en 29 årig kvinne fra Tvedestrand drept etter en kollisjon med en tankbil. Ifølge Agderposten har det i tillegg til dette vært fem ulykker på stedet siden 2001. – Åtte ulykker på så kort tid er mange, det er et ulykkespunkt. I flere av tilfellene har det nok dreid seg om uoppmerksomhet fra førerne sin side, noe som kan være vanskelig å vite hvordan man skal unngå, sier Sodefjed. Han påpeker at han håper Statens vegvesen nå vil sette i gang ulike tiltak for å øke sikkerheten på stedet.

Vil lage passeringslomme

Ifølge distriktssjef Finn Ole Jørgensen i Statens vegvesen Aust-Agder, skal de øke sikkerheten i krysset ved Nesheim skole.

– Vi skal lage en passeringslomme. Hvis en bilist kommer kjørende fra Arendal og blinker for å ta av til Nesheim, skal man kunne passere på høyresiden, sier distriktssjef Finn Ole Jørgensen i Statens Vegvesen Aust-Agder.

Distriktssjefen sier til Agderposten at de anser stedet som et ulykkespunkt. Han mener en passeringslomme vil øke sikkerheten, samt skaper en bedre flyt i trafikken på E18.