KRISTIANSAND: — For å styrke kollektivtransporten og bedre miljøet i storbyområdene, er det nødvendig med tiltak som virkelig monner. Denne tildelingen, som er den første i sitt slag, bidrar til dette, sier statssekretær Erik Lahnstein.

På vegne av samferdselsdepartementet inngikk han i dag en avtale med kristiansandsregionen om en tildeling på til sammen 285 millioner kroner fra staten de fire neste årene. Belønningsmidlene har tidligere blitt fordelt for ett år om gangen, og kristiansandsregionen er den første som får tildelt en langsiktig tildeling over fire år. Ingen har tidligere fått tildelt et like høyt beløp.

— Dette er sensasjonelt i nasjonal sammenheng, og en historisk dag. Kristiansandsregionen har lagt frem en helhetlig plan der man både ruster opp kollektivtransporten og vil gjennomføre restriktive tiltak for å begrense bilbruken. Da har man en oppskrift som vil gi resultater, sier Lahnstein.

Avtalen ble symbolsk nok inngått på en buss, og signert av Lahnstein, fylkesordfører Thore Westermoen og Kristiansands ordfører Per Sigurd Sørensen.

Les mer i morgendagens Fædrelandsvennen