SIRDAL/SETESDAL: — Det ventes oppholdsvær med lettskyet og halvskyet vær på formiddagen og litt mer tilskyet utover dagen, sier meteorolog Inge Johannessen hos Storm, til fvn.no.

Temperaturforskjell

Fredag før helgen ventes det snø og lørdag er det muligheter for spredde snøbyger. Dermed ligger det til rette for å kunne bli flotte skiløyper og fine værforhold når starten av det 32. Sesilåmi går fra Furestøyl på Brokke i Setesdal, tidlig søndag morgen.

Temperaturene vil ligge mellom minus fire til pluss to grader. Helt sikre temperaturer er foreløpig ikke mulig å si for meteorologene, men temperaturen vil ifølge Johannessen variere litt, med tanke på at det er snakk om stor høydeforskjell og en stor avstand.

Starten går 570 meter over havet, høyeste punkt er på 1025, og mål ligger 570 meter over havet. Det kan dermed bli aktuelt å legge ny smøring underveis i løpet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

LANG LANG REKKE: Stigningene i Sesilåmi er tøffe, noe denne rekken av løpere fikk erfare under Sesilåmi i 2006. (Foto: Arkiv/Håvard Karlsen)

Motvind

Vinden ser ut til å kunne bli en utfordring i det 52 kilometer lange høyfjellsløpet.

— Det ser ut til å bli bris fra sør eller sør-vestvestlig retning, sier meteorologen.

Det betyr med andre ord at det kan bli noe motvind, ettersom løpet går fra Brokke og nordvestover til mål på Sinnes. Spesielt mot slutten av løpet når en nærmer seg Sirdal viser værprognosene at det kan bli litt motvind.

Du kan lese alt om løpet her, hos vår samarbeidsavis Aftenbladet.no. Skal du ikke gå selv kan du se løpet direkte her.