Agder / Telemark: — Nå prioriterer vi slukking, og hindring av nye branner. På mandag skal vi ha et møte der vi diskuterer konsekvensene av skogbrannen i Froland og den kritiske skogbrannfaren, sier næringspolitisk sjef i AT Skog Simon Thorsdal.

Taperne får hjelp

Bare i Froland er det 20 – 30 eiere i AT Skog. Kontakten holdes kontinuerlig, og skogeierne vil bli hjulpet så mye det lar seg gjøre.

— Foreningen sitter på mye god informasjon og kunnskap som kan komme til nytte, så vil stiller det vi har til rådighet. Eierne vil få informasjon om hvor de kan henvende seg og hva som kan gjøres. Når ryddingen i skogen starter har vi et betydelig driftsapparat som kan hjelpe til, forteller Thorsdal.

Den ekstreme tørken gjør at skogforeningen med over 7000 eiere ikke tør å bruke motoriserte maskiner i skogen. I tiden fremover vil det vurderes lokale unntak på grunn av bedre forhold, men ingenting er sikkert.

— Et stort økonomisk tap er det, men jeg aner ikke hvor mye det er snakk om. Mye skog har gått tapt i Froland, og stansen av motorisert hogst fører også til tap. Dette er en situasjon vi vurderer fortløpende, opplyser Thorsdal.