KRISTIANSAND: — Han har i avhør langt på vei erkjent de faktiske forhold, noe som betyr at det i realiteten foreligger en uforbeholden tilståelse, sier politiadvokat Carl Henning Leknesund.

Huseieren er den andre som i løpet av kort tid er blitt pågrepet og siktet for hallikvirksomhet i Kristiansand. En 46 år gammel mann innrømmet fredag i forrige uke at han i over tre år har leid ut leiligheter til prostituerte.

Les også: Tilstår å ha leid ut til prostituerte i tre år

35-åringen har den siste tiden leid ut en leilighet i bygården han eier til en 49 år gammel fransk kvinne. Etter å ha flyttet inn skal 49-åringen ha tatt inn to spanske kvinner, som hun i avhør har omtalt som "venninner fra Madrid". De to spanske kvinnene har forklart til politiet at de solgte seksuelle tjenester i leiligheten.

- Krevde 18.000 ekstra

Huseieren har i avhør forklart at han fikk rede på sex-salget, og at han i stedet for å kaste ut leietakerne bestemte seg for å øke husleia. 49-åringen, som var den formelle leietakeren, fikk beskjed om å betale 18.000 kroner ekstra i måneden. Hvis hun ikke betalte var det rett ut.

— Jeg vet at dere kan betale. Jeg har leid ut til prostituerte i ett år, og vet at dere er i stand til å betale, sa huseieren, ifølge 49-åringen.

Fra før skal kvinnen ha betalt rundt 20.000 kroner i månedsleie.

Ifølge Leknesund har 35-åringen forklart at kvinnene flyttet inn i månedsskiftet september/oktober i år, og at han kort tid senere ble klar over prostitusjonsvirksomheten.

— Han skal også ha leid ut før til andre prostituerte?

— Det er ting vi undersøker, men foreløpig konsentrerer vi oss om forholdet som involverer disse tre, sier Leknesund.

35-åringens advokat, Anita Jarvoll Hekneby, opplyser at klienten ikke ønsker å kommentere saken.

— Nå får etterforskningen gå sin gang, og så får vi se hva som kommer ut av det, sier Hekneby.

Siktet for "vaktmestertjenester"

I alt ble tre personer siktet for hallikvirksomhet etter politi-razziaen i 35-åringens bygård. I tillegg til huseieren og den 49-årige leietakeren, ble også en 52 år gammel mann fra Kristiansand siktet.

52-åringen skal ifølge Leknesund ha hatt "en organisatorisk rolle" i saken.

— Vi mener han har fungert som en vaktmester, og at han har bidratt med diverse tjenester, sier Leknesund.

Hvilke type tjenester dette skal ha vært ønsker han ikke å uttale seg om, utover at det skal være noe mer enn å hjelpe til med utskiftning av lyspærer.

— Det er mer enn det, men jeg tror ikke jeg skal gå inn på detaljene, sier Leknesund.

Tror siktelsen frafalles

52-åringens forsvarer, Sveinung Søndervik Johnsen, tror siktelsen mot hans klient vil bli frafalt.

— Jeg kan ikke se at han er innblandet på noen som helst måte. Dersom det ikke dukker opp helt nye opplysninger kan jeg ikke skjønne at siktelsen vil bli stående, sier Søndervik Johnsen.

— Visste han hva som foregikk?

— Om han skulle visst om det så er ikke det noe straffbart. For å opprettholde siktelsen må de vise at han har hjulpet dem på en eller annen måte i prostitusjonsvirksomheten. Det kan ikke jeg se at han har gjort, sier Søndervik Johnsen.

Fredag i forrige uke ble den 49-årige franske kvinnen varetektsfengslet. Leknesund opplyser at politiet trolig vil be om at hun holdes fengslet frem til en eventuell rettssak. 49-åringen nekter for å ha gjort noe straffbart.

— Hun har erkjent en del faktiske ting, som at hun har fungert som tolk for de to kvinnene. Hun betegner hjelpen hun har gitt som vanlige venninnetjenester, og benekter å ha gjort noe som kan være straffbart, sier Leknesund.

Les også: Førte lister over sex-kundene

FØRTE REGNSKAP: Under den rettslige forklaringen til en av de prostituerte kvinnene kom det frem at det ble ført regnskap over virksomheten. Den siktede 49-åringen (i midten til høyre) benekter å ha hjulpet til med dette. Foto: Jon Anders Møllen.