KRISTIANSAND: — Det busskuret er montert så langt ut at når bussen legger inn til kanten, så smeller det rett i taket på skuret, sier trafikksjef Oddvar Abrahamsen i Bussen trafikkselskap AS til fvn.no.

Derfor sendte trafikksjefen bekymringsmelding 3. januar i år til Statens Vegvesen, som har ansvar for vedlikehold av fylkesveier i landet. I brevet skriver Abrahamsen at taket på skuret går jevnt med fortauskanten, og at bussen derfor ikke kommer til for å plukke opp passasjerer. Samtidig understreker Abrahamsen at plasseringen kan føre til skade både på buss og skur.

— Kommunen har satt krav om at vi bussen skal være tilgjengelig for alle. Da må vi kunne kjøre inn til fortauet for å ta ombord rullestolbrukere og andre med bevegelsesproblemer. Men vi kommer ikke til uten å knuse bussbua, så det er jo en fantastisk plassering, sukker Abrahamsen oppgitt.

Tidligere har Bussen trafikkselskap AS også klaget på plasseringen av busskurne på Lumber og i Auglandsbukta av samme grunn som i Møllevannsveien. Disse buene er nå trukket tilbake fra fortauskanten.

Selv om Abrahamsen mener veivesenet er medskyldig i det som har skjedd i Møllevannsveien, er han redd for at busselskapet må ta kostnaden med å lage nytt busskur.

— Jeg er stygt redd for at det blir oss ja. Man kan jo ikke bare kjøre ned ting uten å ta konsekvensen av det, men her føler jeg bua er plassert slik at de nesten ber om at den skal bli kjørt ned. Det er en uforsvarlig plassering, sier Abrahamsen.

— Ja, det er veldig kjedelig at leskuret ikke ble endret før dette skjedde. Det er også dumt at det ikke ble satt opp riktig type leskur med en gang, sier senioringeniør Alf Inge Helle i Statens Vegvesen til fvn.no.

Helle bekrefter at veivesenet fikk en henvendelse fra Bussen Trafikkselskap AS angående den feilmonterte bussbua. Eposten ble videresendt til vedlikeholdsansvarlig John Sveinall, som tok saken videre til ingeniørvesenet i kommunen. Helle sier at kommunen var og så på bussbua, og vurderte muligheten for å flytte bua lenger bort fra veien. Det ble raskt konstantert at fortauet på stedet er altfor smalt i forhold til å ha denne typen busskur.

— Nå vil vi sette opp en ny type leskur. Da skal vi ha en type som passer til fortauet på stedet, sier Helle.

— Hvem skal betale et nytt leskur?

— Det er Statens Vegvesen, men det kan hende det foreligger en trafikkforsikring som dekker utgiftene, sier Helle, og legger til:

— Vi må bare få bestilt den så raskt det lar seg gjøre.