KRISTIANSAND: — Enhver hendelse hvor kniv er involvert, er alvorlig. Til tross for den vanskelige situasjonen, taklet bussjåføren den på en fin måte. Han beholdt roen, og fulgte de rutinene vi har for slike situasjoner. Han er en av de mest stødige sjåførene som kunne kommet opp i en sånn situasjon, sier Harald Vålandsmyr, administrerende direktør i Bussen Trafikkselskap, til fvn.no.

Overfallet skjedde lørdag kveld klokka 22.30. Da bussen kom Høie fabrikker, stormet to ranere om bord og truet sjåføren til å gi fra seg penger. Før de stormet ombord, trakk de to strømper over hodene. Mens den ene truet sjåføren til å gi fra seg pengene, stod den andre raneren med en kniv. Hele ranet skjedde så fort at flere av passasjerene ikke fikk med seg det som skjedde.

Ikke pågrepet noen Politiet har foreløpig ikke pågrepet noen etter det brutale ranet på Høietunbussen lørdag kveld, men har likevel godt håp om å oppklare saken. Politiet har sikret seg en video av det brutale overfallet. Siden ranerne trakk strømper over hodet, ser ikke politiet ansiktet til de to ranerne. Dette gjør etterforskningen vanskeligere.

— Vi har en del å jobbe med i saken og har et godt håp om å oppklare den. Det er ikke så mange som begår denne typen ran, sier Geir Hansen, politioverbetjent ved Agder politidistrikt, til fvn.no.

Politiet har foreløpig ikke fått så mange tips om det brutale overfallet, og oppfordrer vitner som har sett noe om å melde fra.

1000 kroner - Hvor mye fikk ranerne med seg?

-Jeg har ikke lyst til å gå så veldig i detalj om det, sier Hansen.

— Var det rundt 1000 kroner?

Det var i det området der ja, sier han.

Han gjør samtidig oppmerksom på at saken er høyt prioritert av politiet.

— Enhver sak som er så alvorlig, blir prioritert høyt hos oss, sier Hansen.

Bussjåføren tok overfallet så lett, at han ville fortsette å kjøre buss etter hendelsen lørdag kveld. Det fikk han ikke lov til, men i dag er han tilbake på jobb. Han har også takket nei til psykologhjelp. Sjåføren ønsket ikke å snakke med fvn.no mandag.